La Favb considera “insuficient” la congelació de les tarifes del transport públic

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona prioritza introduir una polítiques de preu més justes. Així ho ha recollit a través d’un comunicat, en el qual també manifesta la seva insatisfacció davant l’anunci per l’ATM de cara a aquest 2016. Les pujades tarifàries del transport públic han quedat congelades, una mesura que consideren “totalment insuficient”. La raó bàsica que exposa la Favb és l’”increment abusiu” de les tarifes en els darrers anys acompanyat per la “davallada del poder adquisitiu dels sectors populars” en el context de crisi econòmica.

“L’any passat, arran de les protestes ciutadanes, aquest títol es va rebaixar per primera vegada 35 cèntims, situant-se a 9’95 €, xifra que denota més l’esperit d’una oferta comercial que no pas una veritable voluntat de fer el transport públic més assequible”, assegura la Favb a través del comunicat.

També rebutgen en part l’increment de la cobertura de la T-12 en un any més. “Hauríem d’anar més enllà i plantejar mesures dirigides als col·lectius més vulnerables econòmicament de la nostra ciutat, com la gratuïtat, per garantir la seva plena accessibilitat al transport públic”.

Entre moltes altres mesures que recull la Favb, denuncien clarament la manca de transparència de TMB. “És necessari conèixer el pes de la seva estructura empresarial i les servituds del seu balanç econòmic”. A això, la federació afegeix el seu malestar amb la qualitat de l’aire de la ciutat i la seva Àrea Metropolitana. Cal incentivar la utilització del transport públic si es vol “impulsar la salut en totes les polítiques”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.