Avís per la gent gran

    Mossos d’Esquadra informa |

    De totes les formes de delinquir amb les que es troba la policia, hi ha algunes que són especialment reprovables, atès que destaquen pel qui són les víctimes del delicte, i quin modus operandi dels delinqüents. En aquesta ocasió ens referim aquells que estan especialitzats en robar, mitjançant la violència i la intimidació, a les persones grans que els darrers dies del mes retiren la seva pensió de les entitats bancàries.

    Cal saber que aquests individus es prenen moltes molèsties per seleccionar una víctima. Ho fan quasi sempre observant les persones grans que, descuidades, entren i surten de les entitats bancàries els últims dies de cobrament de la pensió. Generalment vigilen i segueixen a la víctima que han seleccionat, fins on ells creuen que poden cometre el robatori de manera impune. El lloc preferit per cometre el robatori és al replà de l’escala. Un cop al lloc s’acosten a la víctima i, sense més, li prenen els diners que porta a sobre.

    Des de l’Oficina de Relació amb la Comunitat de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sants-Montjuïc, es realitzen campanyes i xerrades preventives adreçades a gent gran, atès que aquest és un dels delictes amb possibilitats d’evitar-ho sempre que es segueixen un seguit de senzills consells de seguretat.

    En primer lloc és convenient que les persones grans no vagin a fer determinades gestions a les oficines bancàries soles, sobretot els dies que s’ingressa la pensió. És bo anar acompanyats d’un amic o amiga, o d’un familiar.

    Cal saber que no és imprescindible retirar tots els diners de cop. Si necessitem treure una quantitat important de diners, és bo treure petites quantitats de diners en diferents dies, d’aquesta manera és difícil que es fixin en nosaltres i, si fóssim víctimes d’un robatori, no ens ho prendrien tot.

    És convenient trencar les rutines. Per això es recomanable no anar sempre a la mateixa hora i, si podem, evitar fer sempre el mateix camí. D’aquesta manera, com que no podran estudiar els nostres costums, és possible que ens descartin. Hem de saber que aquests individus es senten més atrets per aquelles persones que els hi posen fàcil.

    Així mateix, cal afegir que una bona mesura de seguretat seria no portar els diners tots junts dins el moneder. És recomanable repartir-los de forma discreta entre el moneder i algunes butxaques.

    I el més important, si veiem algun individu que ens està observant, per la rodalia de la caixa o banc, cal que ho posin en coneixement de l’empleat de la mateixa entitat bancària, al director de l’oficina o directament ens ho facin saber, trucant al telèfon d’emergències 112.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.