De cara a les eleccions municipals. Entrevista a Xavier Trias, candidat de Convergència i Unió

Quines propostes té CIU (per realitzar en un suposat nou mandat) per al Districte de Sants-Montjuïc i més en particular per al barri de la Marina?

 Sants-Montjuïc és el districte més extens de la ciutat. El govern de CIU hi ha invertit aquest mandat més recursos que a la mitjana de la ciutat per accelerar la seva transformació amb nous equipaments i serveis per a les persones. Els darrers quatre anys hem donat resposta a reivindicacions veïnals històriques com Can Batlló, la Lleialtat Santsenca, el CAP Bordeta-Magòria, la remodelació del barri de Plus Ultra i el Pla d’Usos del Poble Sec.

El proper mandat adquirirem més sòl públic per poder fer nous equipaments a mig termini, impulsarem el comerç i el turisme de qualitat, millorarem la connectivitat de Montjuïc amb els barris adjacents i els serveis en general com la neteja, la il·luminació i el manteniment.

 Pel que fa al barri de La Marina, remodelarem el passeig de la Zona Franca, impulsarem i posarem en funcionament nous equipaments a disposició de les entitats i els veïns del barri, reformarem els interiors d’illa del barri de Sant Crist, continuarem la construcció del poliesportiu al carrer Energia i rehabilitarem l’edifici de l’antic Polvorí de Montjuïc, entre d’altres actuacions.

 

Quines mancances troba l’alcalde que té aquest barri?

 La Marina és un barri amb unes mancances històriques i estem treballant per resoldre-les. Té un teixit comercial en creixement, que mira amb esperança cap al futur. L’arribada del Metro, les sinergies que es crearan amb el nou barri de La Marina del Prat Vermell, faran que molta gent el redescobreixi. El conjunt de zones verdes i parcs és un dels patrimonis més valuosos de La Marina, a més de la muntanya de Montjuïc.

 

Com solucionaria el problema del transport? Els desnonaments? L’atur? Situació dels barris de La Marina?

 La lluita contra l’atur ha estat i continua sent la primera prioritat del govern de la ciutat i també al barri de La Marina. Estem creant llocs de treball gràcies a la inversió municipal, l’ampliació dels plans d’ocupació i atraient nova activitat econòmica a la nostra ciutat. Els serveis municipals d’ocupació atenen unes 20.000 persones aturades cada any i donen orientació i formació a moltes persones. Es calcula que el 50% troba feina en sis mesos. Però no es suficient, ens hem de seguir esforçant perquè més persones s’incorporin al mercat laboral.

 

Des de l’Ajuntament atenem a través dels nostres serveis socials tots els desnonaments de risc que es produeixen a la ciutat de Barcelona. A més ens hem implicat de manera ferma i decidida en la millora del transport públic, i el seu finançament a nivell d’Àrea Metropolitana. A Barcelona hem impulsat una nova xarxa de bus amb uns itineraris més directes i eficients que milloren la velocitat i els temps d’espera a les parades. Per a La Marina és molt important la nova línia H16, que va des del Fòrum fins al Passeig de la Zona Franca. Com a alcalde, ja estic fent tot el possible també perquè l’arribada de la L9 al barri sigui una realitat al més aviat possible.

 

Defineix en una frase el barri de La Marina

 Un barri treballador i lluitador, que s’està convertint en una de les zones amb més potencial de futur de Barcelona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.