Viu Montjuïc tornarà a omplir d’activitats i propostes el Parc de Montjuïc

Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura celebrarà el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre la seva quarta edició omplint el Parc de Montjuïc d’activitats culturals i d’entreteniment per a tots els públics, des d’itineraris guiats fins a espectacles de dansa, teatre i performance, concerts, exposicions i portes obertes als equipaments del parc.

El Parc de la Cultura presenta una programació centrada en tres eixos: Recordar Montjuïc, amb activitats i itineraris que ens recorden que la memòria històrica i viva de la muntanya de Montjuïc, Descobrir Montjuïc, amb la voluntat de donar a conèixer el parc als barcelonins i cartografiar-lo, i Viure Montjuïc, amb la voluntat d’enfortir els vincles entre el veïnat i els visitants del parc.

Enguany el Viu Montjuïc s’afegeix també a la celebració del 25è aniversari del Jardí Botànic de Barcelona, un espai emblemàtic del parc que naixia el 1999 amb la voluntat d’ensenyar plantes de les cinc regions del planeta que comparteixen les condicions climàtiques de l’àrea mediterrània.

Entre les activitats destacades d’aquest any hi ha el concert de descoberta de quatre noves bandes al CaixaForum Barcelona, les actuacions del Montjuïc Dansat, els deu itineraris culturals i naturalístics pels nombrosos punts d’interès del parc, El Petit Festival que el Museu d’Arqueologia de Catalunya ha dissenyat pels més petits o les Fontades Comunitàries, la marató d’activitats i concerts per a tota la família que en aquesta edició, la Taula de Cultura Comunitària del Poble-Sec porta als Jardins de Joan Brossa. Aquest 2024 les institucions i entitats que col·laboren al #ViuMontjuïc són més de 70, que ofereixen a la ciutadania més de 60 activitats i itineraris.

El Viu Montjuïc, que enguany arriba a la quarta edició, neix d’aquesta voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de Montjuïc i està coorganitzada i finançada pels mateixos equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, el Consorci de Turisme de Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona. Es financia a través de l’impost turístic, que impulsa iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

La programació de l’edició d’enguany de #ViuMontjuïc estarà disponible a partir d’avui al web https://www.barcelona.cat/viumontjuic/ca

Cada edició del Viu Montjuïc incorpora nous agents i equipaments que se sumen a les entitats promotores del festival. En aquesta quarta edició són més de 70 les institucions, entitats, col·lectius i associacions que participen del certamen aportant-hi activitats i programació cultural de tota mena, des dels museus icònics del parc fins a entitats dels barris limítrofs de Montjuïc, com la Taula de Cultura Comunitària del Poble-sec, l’Eix de Cultura i Memòria de la Marina o el Centre Superior de Música Jam Session del barri de la Font de la Guatlla.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.