La fira dels comerciants de la Marina contagia entusiasme a tots els racons del barri

Gent passejant per La Fira Marinera i de Pagesia. Foto/ Alejandro Flores.

María Aroca Donato

El dissabte 7 d’octubre, el passeig de la Zona Franca es va transformar en  tota una gran festa per celebrar la 22a edició de la Fira Marinera i de la Pagesia. Va ser un dia carregat d’emocions, retrobaments, sabors i  música, i on sobretot no van faltar les ganes de celebrar i apropar-se a les diferents paradetes que els comerciants de la Marina van preparar amb molta il·lusió.

La fira va ser una oportunitat per fer compres i sobretot per donar a conèixer els comerços de barri i de proximitat, amb una àmplia mostra dels millors serveis i botigues que defineixen la varietat i essència del barri. A més, a l’espai de l’Associació de Comerciants de la Marina van organitzar una exposició fotogràfica que ens transportava als orígens de la Marina; retrocedint en un viatge en el temps a través de la història i evolució del barri. No podia faltar un espai dedicat a la ràdio, La Marina FM, on hi va haver una varietat de programes com Comerç de barri, Una hora amb tu, Peter Plugged, Con la comida Sí se juega, i va finalitzar amb el programa Himàlai.  Les diferents paradetes també  van tenir el seu espai per anunciar els seus comerços i botigues. Els veïns i veïnes vam poder trobar de tot en la cinquantena de paradetes que els comerciants van muntar al passeig de la Zona Franca. Des de centres d’estètica i salut, espais dedicats als nostres animals de companyia, passant per serveis de fitoteràpia, escoles bressol i  immobiliàries. Sense oblidar-nos del tast gastronòmic d’unes tapes delicioses al bar les Palmeres; i del beure al Celler la Marina, especialistes en vins i caves.

La fira va tenir de tot; espectacles damunt de l’escenari per als més petits on van poder gaudir d’un Show amb música i ball per aprendre anglès de la  manera més divertida i dinàmica, a càrrec d l’Andrea, de l’acadèmia Small Talk; tot seguit vam poder gaudir d’un espectacle de Danses Modernes, on diferents grups de nens i nenes van moure el cos al ritme del flamenc i música més moderna, organitzat pel Centre Cultural Estrelles Altes.  El punt final al matí el va posar la Colla Bastonera del Poble Sec, de l’Esbart Dansaire Renaixença amb un repertori de balls i altres danses tradicionals  de diverses poblacions de Catalunya. L’escenari principal també va donar protagonisme als parlaments, amb un discurs inicial de l’Albert Deusedes, conseller i representant del Districte, i de Mei Marquez, presidenta de l’Associació de Comerciants de la Marina. Van donar les gràcies a tots els comerciants que han fet possible aquesta fira, i van animar els veïns i veïnes a gaudir de la festa i a contagiar-se de l’esperit i l’entusiasme de barri.

Però la festa no acabava aquí, i és que a la tarda el grup de rock Black&White va transportar el públic a tot un viatge de cançons dels 80 i 90 amb el ritme de Nacha Pop, Los Secretos, Maná i un moment final dedicat a Queen amb el seu mític We are the Champions. L’últim número de la tarda va ser un Bingo Musical, a càrrec de l’Esplai Turons, on per cridar “línia” o “bingo” s’havia d’omplir el cartó amb els títols de cançons que anaven sortint.  tot el cartó amb les lletres de cançons que anaven sortint.

Una jornada lúdica i alhora reivindicativa per celebrar i commemorar un any més el comerç de barri i la Fira Marinera i de la Pagesia. Un dia en el qual no va faltar l’entusiasme, el menjar, el riure, la alegria, i les ganes de passar-s’ho bé, amb ganes ja de poder retrobar-nos ben aviat en la 23a edició de l’any que ve. 

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.