Una mirada al passat i al present sobre el cicle de l’aigua com a element de riquesa a la Marina

L’exposició “Aigua, font de vida. La Marina”, ens proposa reflexionar sobre la transformació d’un territori mitjançant el fil conductor del riu i el cicle de l’aigua com a argument.

Amb plafons i maquetes, l’exposició té com a objectiu il·lustrar com l’aigua donava riquesa i alhora també generava destrucció, amb la platja de Can Tunis, el Canal de la Infanta o el riu Llobregat com a protagonistes. Adolf Romagosa explica que l’exposició neix després de descobrir que la Farola del Llobregat va ser testimoni de la transformació de tot un territori, i que el riu Llobregat no solament creava riquesa en forma de camps agrícoles que hi havia a ambdues ribes, sinó que també creava destrucció quan es desbordava provocant inundacions. “Aigua, font de vida” parla de com l’aigua ha conformat la transformació d’un barri i que ara es vol recordar.

Al llarg dels mesos d’octubre i novembre el cicle de xerrades i conferències ens conviden a sentir un seguit d’activitats, sobre el cicle de l’aigua en la història del barri de la Marina. José María Pérez i Adolfo Romagosa són els principals organitzadors de la exposició, “Aigua, font de vida”, però en aquest acte inaugural també han participat altres entitats com: La Marina Viva, la Biblioteca Francesc Candel, Artistes de la Marina i la Associació de Comerciants La Marina, i que ha comptat amb el suport del Pla de Barris de Barcelona y el Pla de Desenvolupament Comunitari.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.