La Vostra Llar inaugura una nova residència al barri de la Marina

Situat al número 29 del carrer de la Foneria, el centre compta amb 2.700 m2 que li permetran oferir 78 places de residència i 15 de centre de dia en un espai totalment equipat per a satisfer les necessitats i cures de les persones grans i les seves famílies.

El grup La Vostra Llar ha inaugurat una nova residència per a gent gran al barri de La Marina de Port, al districte de Sants-Montjuïc, que compta amb 2.700m2 i ofereix 78 places de residència i 15 de centre de dia.

L’acte d’inauguració ha estat presidit per la segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Eugènia Gay Rosell, qui ha assegurat que “Barcelona té cada cop una població més envellida i des de l’Ajuntament apostem per promoure la col·laboració publico- privada per posar en marxa espais com aquest per donar el millor suport possible a la gent gran en aquesta etapa de la seva vida i poder arribar on la administració pública no ho fa”.

La cerimònia d’obertura ha comptat amb la presència de José María Torres, president de la Confederació Nacional de Pimes (Conpymes), i destacades personalitats de l’àmbit l’atenció a la gent gran per a celebrar l’obertura d’aquest nou espai.

L’edifici, ubicat al número 29 del carrer de la Foneria, conserva la façana original amb la finalitat de recuperar la memòria col·lectiva del barri ja que abans era la seu del cinema Capri.

Els antics cinemes Capri

El seu disseny es basa en el model d’unitats de convivència, amb una atenció personalitzada, facilitant l’autonomia i orientació de les persones grans, així com el desenvolupament del seu projecte de vida. Compta amb unitats especialitzades de rehabilitació tant física com cognitiva per a estades permanents, temporals, de cap de setmana, d’estada diürna i de recuperació posthospitalària.

El centre residencial disposa de jardí interior, terrasses, estances àmplies i lluminoses, gimnàs, hort urbà, cuina pròpia mediterrània i dietes texturitzades, sales de lectura i cinema, zones biosaludables, etc. per a oferir cures excepcionals en una llar confortable i acollidora. Els serveis són prestats per professionals que cuiden el benestar físic, cognitiu i emocional de les persones grans, i que estan profundament compromesos amb els valors de La Vostra Llar: passió per l’acompanyament, calidesa en el tracte, compromís amb l’aprenentatge constant i respecte per les persones.

El centre disposa d’un programa dinàmic d’activitats i teràpies. Aquest programa es modifica al llarg de l’estada, de manera que s’ajusta i adapta a la realitat de la persona a cada moment. S’ofereixen, a més, un ventall d’activitats lúdic-terapèutiques i professionals especialitzats en teràpies amb animals, tècniques de relaxació i respiració, meditació amb música, etc.

“Som una empresa familiar amb més de 35 anys d’història i amb uns objectius ferms i clars: donar resposta a les necessitats que presenten les persones dins el procés d’envelliment i fer-ho de la millor manera possible, de forma personalitzada, amb tendresa i amb dedicació. Aquests valors mantenen viva la nostra vocació i les ganes de créixer per oferir més i millors serveis a la gent gran”, ha afirmat Marc Cucala, conseller delegat de La Vostra Llar.

Les persones grans senten la seva proximitat i es creen vincles molt estrets entre el personal, les famílies i els usuaris. “Prestem molta atenció a la ubicació dels nostres centres perquè no volem que les persones grans es desvinculin del seu àmbit. Desitgem que mantinguin un contacte estret amb les seves famílies i amics, que comparteixin vivències i formin part del seu dia a dia. Vinculem el centre amb el seu entorn perquè moltes persones del barri de La Marina formin part de la família de La Vostra Llar”, ha explicat Maria Domènech, directora general de La Vostra Llar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.