Cartes, xocolata i música a la plaça del Moviment Obrer

Les carteres reials reben les peticions dels nens i nenes de la Marina (Josep Vicens)

Pau Llopis

Les festes de Nadal ja estan arribant al seu final, però això no significa que s’hagi acabat el que és bo. Encara quedava un dels plats forts d’aquestes dates; l’anhelat Dia de Reis.

Abans, però, és imprescindible que els hi arribin els nostres desitjos i peticions de regals, per tal que els tinguin presents i no se’ls hi oblidi cap. I quina via és més directa que entregar les cartes a les seves carteres reials?

Com és habitual, les missatgeres es van instal·lar a una carpa a la plaça del Moviment Obrer. L’espai, que els hi va ser facilitat per la Unió d’Entitats de la Marina, va rebre la visita de centeners de famílies que no van voler perdre l’oportunitat de conèixer i conversar a les treballadores dels Reis Mags d’Orient, mentre dipositaven els seus escrits en una de les tres bústies, una per cada una de les seves majestats, situades al costat les emissàries. La cua per entregar la correspondència i que la quitxalla obtingués una fotografia de record amb les representants reials arribava ben bé fins al final del parc. Si més no, tothom la feia amb un somriure a la cara.

Però, per increïble que sembli, les carteres reials no eren l’únic atractiu d’aquesta celebració. Just davant de la seva carpa hi havia dues més que també van generar una gran expectació. La primera d’elles s’encarregava de repartir xurros, a més a més una suculenta i tradicional xocolata calenta amb melindros que no pot faltar mai en aquestes dates. La filera per fer-se amb els dolços i un got va formar una espècie de serp que travessava la meitat del parc. Just al seu costat, hi havia l’estand de la Marina, on al llarg de la tarda es van anar recollint joguines per a les famílies amb necessitades, com a colofó d’una campanya que estava en marxa des de ben bé principis de Nadal i que, afortunadament, ha gaudit d’un enorme èxit i servirà per què les famílies més vulnerables també puguin viure la màgia d’aquesta època. Van ser moltes les persones que es van apropar per aportar el seu granet de sorra en aquesta causa.

A la festa també s’hi va sumar l’HoPeta Street Band, que es va encarregar d’animar la trobada, interpretant cançons de l’actualitat i del passat, en un espectacle ple de ritme i energia que va ser del gust de tots els presents, que van ballar al ritme de les millors cançons catalanes, nacionals i internacionals. La gresca va arribar a oïdes d’alguns dels personatges infantils més reconeguts com ara l’Elsa i l’Olaf de Frozen, el Mickey i la Minnie Mouse o el Chase i el Marshall de la Patrulla Canina, que no van dubtar ni un segon a unir-se als membres de la xaranga.

Un primer tastet de què estava per venir; una espectacular cavalcada que va tancar en gran les celebracions de Nadal a la Marina!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.