Una cavalcada de Reis de primera va despertar la il·lusió a tot el barri

El rei Baltasar saluda als veïns i veïnes del barri (Pau Llopis)

Pau Llopis

I així va ser com el divendres 5 de gener, el barri es va vestir de gala per rebre i gaudir d’un dels esdeveniments més esperats de Nadal; la cavalcada de SSMM els Reis Mags d’Orient.

Des de bon principi del dia, la pluja amenaçava amb engegar en orris aquesta celebració, però per alegria de tothom, finalment no va ser així. Els ruixats que van acompanyar la rua de manera intermitent no van dissuadir a ningú de gaudir de l’últim gran espectacle d’aquestes dates.

A les sis de la tarda, la comparsa va iniciar el seu trajecte prop de la plaça del Moviment Obrer, punt on va començar un recorregut que duraria una mica més de dues hores. Més de dos centenars de famílies van ubicar a banda i banda del carril dret del Passeig de la Zona Franca, per viure de ben a prop l’espectacle que havia preparat la Unió d’Entitats de la Marina, en col·laboració amb diverses entitats del barri.

Llums, música, dansa, caramels, somriures i molta il·lusió són les paraules que van caracteritzar la cavalcada, que enfilava cap al carrer Mineria tot repartint llaminadures als assistents, que ballaven i aplaudien al ritme de la rua, encapçalada per Unidos de Montjuca, un grup de percussió brasiler, que va aportar un ritme tropical a la trobada. Distribuïts al llarg de la columna, els Reis Mags, passatgers de luxe en tres Cadillacs ElDorado vermells, anaven saludant als assistents, poques hores abans de començar la seva intensa jornada de repartiment de regals.

Al bell mig de la comparsa, l’Associació Amigos da Gaita Toxos e Xestas, va oferir tot un seguit de simfonies d’arrel celta amb la característica melodia de les gaites i els tambors, que es contraposaven a la música moderna que sortia dels grans altaveus de les furgonetes que acompanyaven la rua. Aquestes eren seguides per dos grans flamencs lluminosos i unes fades amb unes ales de colors, que aportaven el toc de màgia i fantasia que requeria l’espectacle.

En arribar a la plaça de les Matemàtiques, la columna i els veïns i veïnes es van aturar per gaudir de l’esplèndida exhibició de focs aeris que van il·luminar el cel de la Marina durant prou de deu minuts i que van arrancar les expressions d’admiració i els aplaudiments de totes les famílies. Les diferents formes i explosions que es van dibuixar a l’horitzó van acabar de decorar una celebració de primera que, fent el seu pas abans per la plaça de la Marina, va tenir el seu punt final al balcó de la Sala Pepita Casanellas.

En aquell punt, mentre les famílies resistien a una pluja que ja començava a intensificar-se, es van produir els parlaments del president de l’AVV Eduard Aunós, Manel Coronado, seguit del Rei Gaspar i de la regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, qui va fer entrega de les claus del districte a Ses Majestats d’Orient, per tal que poguessin dur a terme l’entrega dels presents sense cap mena de complicació.

En aquest moment, amb un somriure d’orella a orella i una enorme dosi d’il·lusió, tothom va marxar a casa i se’n va anar a dormir aviat, a l’espera de trobar-se els regals sota l’arbre l’endemà al matí.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.