Què bevem a l’estiu?

Redacció:Esther Pardo i Gimeno (Naturòpata)

Ara sí que no podem negar que ja ha arribat l’estiu. Es comença a suar de bon matí i hi ha persones que ho fan fins i tot quan es de nit i estan dormint. Les nits d’estiu son caloroses a Barcelona i sobre tot al nostre barri que és de cara a ponent.

Quan estem passant calor, el que més ens ve de gust és prendre una cervesa (amargant) molt fresca, o una orxata (dolça) o potser a algú un got d’aigua glaçada. Això ho fem perquè pensem, que bevent coses molt fredes, ens refrescarem i ja no tindrem set. Però estem equivocats.

Al Brasil, a les platges de Copacabana o d’Ipanema, hi ha, caminant per la sorra, nois que van venent cafè ensucrat, que tal sembla que estigui bullint. I la gent que pren el sol, se’l beu com aquí fem amb els refrescs. Del nord d’Àfrica, fins la Índia, a més de cafè calent, és costum prendre també te calent per treure’s la calor de sobre. I no cal dir que també ho fan a la Xina.

Doncs si, els que estem equivocats som nosaltres. Quan prenem una beguda molt freda, el cos es refreda només temporalment, ha de fer un esforç per posar el que hem begut a la temperatura corporal i això fa que es generi més escalfor i que suem més. I sobre tot, si bevem coses fredes, ho hem de fer poc a poc o de mica en mica.

Quina paradoxa… Com més quantitat de beguda freda bevem… més calor tenim!!!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.