Els falsos mites dentals que no has de creure (II)

Redacció:CAP La Marina

– Les dents són els responsables del mal alè. Això és fals a mitges ja que el mal alè apareix per falta d’higiene dental i acumulació de restes i bacteris. De vegades té el seu origen en problemes gastrointestinals.

-Els queixals del seny s’han de treure sempre. Només s’han d’extreure quan la seva posició i desenvolupament causin infeccions o problemes per a la resta de les dents. Cada per cas ha de ser avaluat per un odontòleg.

-L’aspirina sobre el queixal elimina el dolor. Fals. És una antiga creença que causava seriosos problemes en les genives. Avui dia l’AAS s’utilitza per a altres malalties.

-Les dents amb fundes dentals són immunes a la càries. Fals. La manca d’higiene produeix càries sota de les fundes molt difícils de detectar.

-Els implants són per a tota la vida. Res és per sempre. Novament la falta d’higiene dental, l’acumulació de bacteris i la pròpia fisiologia del pacient afecten molt a la seva durada.

-Les neteges dentals fan malbé o ratllen les dents. Fals. La neteja dental serveix per eliminar la placa i la tosca que es diposita en les dents i per tant evitar futures patologies, com la periodontitis, també coneguda col·loquialment com “piorrea”. És recomanable almenys una neteja a l’any.

-Els raspalls durs netegen millor que els tous. Fals. Tots els raspalls compleixen la seva funció d’higiene de la mateixa manera, i està demostrat que els raspalls durs poden provocar ferides a la geniva del pacient.

-Si es té “piorrea” es perden totes les dents. Fals. La periodontitis o piorrea pot desencadenar la pèrdua d’algunes peces dentals però només en el cas que no es tracti o que la malaltia es trobi en un estadi molt desenvolupat.

-Les dentadures postisses són per a tota la vida. Fals. Els materials han de ser substituïts pel seu desgast i contaminació. Els teixits gingivals evolucionen amb el pas dels anys pel que la rigidesa de la pròtesi pot generar molèsties, raó per la qual ha de ser revisada periòdicament.

-Els protètics dentals poden atendre clínicament a pacients. Fals. El protètic dental també conegut com a mecànic dentista fabrica la pròtesi prescrita pel dentista i el dentista és l’únic capacitat formativament i legalment per treballar sobre la boca del pacient. Són professions que es complementen però no se solapen ja que el protèsic en cap cas pot tenir contacte clínic amb el pacient ja que constituiria un delicte penal d’intrusisme.

 

EAP LA MARINA

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.