Una cooperativa d’habitatges construirà al Prat Vermell

Es construirà un edifici on els habitants podran viure des de 50 a 100 anys a un preu inferior al del mercat, però sense ser-ne propietaris

Les cooperatives signant la cessió per iniciar els seus projectes. Font: Pàgina de l'Ajuntament de Barcelona

La cooperativa Llar Jove ja ha signat la cessió per iniciar en les pròximes setmanes la construcció d’un cohabitatge al carrer d’Ulldecona, 26-28, amb els seus futurs habitants que seran residents del barri. Tot i que encara no se sap quina serà la dimensió de l’edifici, està previst que disposi d’habitacions d’una, dues i tres persones.

Un cohabitatge és una modalitat d’accés a l’habitatge que permet que una comunitat de persones puguin viure en un edifici per un termini de temps ampli (de 50 a 100 anys) a un preu inferior al del mercat, però sense ser propietaris o arrendadors d’aquest. Els habitants podran disposar sempre de la llar, però la propietat pertanyerà a la cooperativa corresponent i el sòl mai deixarà de ser públic, per tant, no es podrà especular amb ell. Amb els cohabitatges es vol promoure la vida en comunitat, l’ús compartit d’infraestructures bàsiques i la corresponsabilitat dels usuaris en la gestió.

No només la Marina disposarà d’aquest tipus d’habitatge, sinó que en trobarem també als districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Nous Barris. Els solars es van adjudicar a partir d’un concurs públic que l’Ajuntament va treure el passat mes d’octubre, on van participar diverses cooperatives.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here