Les pensions: un dret o una estafa?

Aitor Pau García

El passat dilluns dia 17 es va celebrar a la biblioteca Francesc Candel, una assemblea per parlar sobre el futur de les pensions a Espanya. Va estar impulsada per l’associació MAREA Pensionista, un col·lectiu de gent gran que lluita per reclamar unes pensions dignes per als jubilats actuals i del futur.

Aquest col·lectiu es va crear el mes de novembre de 2013, fruit de la unió d’assemblees de gent gran indignada de diferents barris de Barcelona, entre elles l’Assemblea del 15-M de la Marina-Zona Franca. Tots defensen que el Govern torni a pujar les pensions aplicant l’IPC, tal i com ho marca la Constitució Espanyola.

Durant la xerrada, Juan Montero, un dels membres més importants d’aquesta associació, va fer una breu exposició sobre l’estat actual de les pensions a Espanya i de les actuacions més importants d’aquest col·lectiu realitzades durant els passats mesos de setembre i octubre. La més significativa va ser la del dia 15 d’octubre, en la qual un grup de persones va interposar una reclamació formal a l’INSS (Institut de la Seguretat Social) amb l’objectiu de que els apugin les pensions de manera proporcional a la crescuda de l’IPC, i no al 0,25% tal i com ha acordat el Govern central aquest any, i des del 2012.

20141117_203313 (1)

Seguidament, Montero va recalcar la importància dels seus actes i va demanar als assistents el seu suport de cara a les properes manifestacions. La seva aposta és sortir al carrer de manera pacífica i congregar el major nombre de persones possibles per aconseguir cada cop més força.

Donat que, a dia d’avui, l’Administració no ha donat cap resposta, MAREA Pensionista farà una segona reclamació formal a les mateixes portes de l’INSS. Si aquesta no resulta, han explicat a la reunió que s’interposarà una demanda al jutjat el 10 o el 17 de desembre, tot al·legant que s’ha comès un silenci administratiu.

Al final, es van entregar als assistents formularis per apuntar-se a aquesta organització, que seguirà lluitant per la seva causa mentre la situació no canviï.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.