La clínica oftalmològica Ribas Pujol pren el relleu de la Dra. Carmen Asensio

Clínica oftalmològica Ribas Pujol

Situats al kilòmetre zero de la Marina, en plena cantonada entre la plaça de la Marina i el carrer Foneria, hi ha la nova clínica oftalmològica Ribas Pujol. Són els cognoms dels oftalmòlegs, en Joan i l’Olivia, matrimoni que a més de compartir projecte de vida, ara vol arrelar professionalment al barri, i ho fa de la mà de la Dra. Carmen Asensio, qui els ha traspassat l’espai de la seva consulta.

Així, la nova Clínica oftalmològica Ribas Pujol és ja en funcionament i ofereix un servei integral de prevenció i tractament de qualsevol problema ocular. Treballen amb les tècniques més avançades en oftalmologia: tractaments mèdics i quirúrgics com la cirurgia refractiva, de cataractes, glaucoma, palpebral, estrabisme i de retina.

Ara bé, és important explicar el recorregut formatiu de tots dos especialistes: la Universitat de Barcelona, a l’Hospital Clínic, en el cas del Dr. Ribas. I la Universitat Autònoma de Barcelona, a l´Hospital Universitari Vall d’Hebron, en el cas de la Dra. Pujol. “L’oftalmologia és una especialitat preciosa, ja que té cura d’un dels sentits més importants com és la visió, a través de la qual ens arriba més del 80% de la informació que rebem. A més, és molt completa, ja que es pot actuar mèdicament i amb cirurgia quan sigui necessari”, comenten tots dos, consultats respecte a la branca mèdica escollida.

A hores d’ara gaudeixen una dilatada experiència. Ribas va fer la residència a Astúries on va aprendre les bases de la professió. De seguida, va tornar a Barcelona i ha treballat a diferents centres privats, cosa que li ha permès veure un model totalment diferent del sistema de sanitat públic que coneixia, assegura. Actualment, compagina la tasca assistencial a l’Hospital Sant Antoni Abad de Vilanova i l’activitat privada a la Clínica Oftalmològica Ribas Pujol.

Altrament, Pujol es va formar a l’hospital de l’Esperança, l’Hospital del Mar, i en acabar la residència es va quedar treballant-hi quasi deu anys, on va aprendre molt “d’oftalmologia, del tracte amb els pacients, de tots els companys…”, diu. Ara ja fa sis anys que treballa a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Val la pena dir que en Joan Ribas sempre ha viscut a prop de la medicina, ja que el seu pare és ginecòleg, com també els seus avi i besavi. Tanmateix, l’Olivia Pujol, tot i no tenir familiars mèdics, té clara la seva vocació des de ben petita. “Sempre m’ha motivat la idea d’ajudar els altres, i per això vaig fer Medicina”. Una vocació que també l’ha portada a col·laborar solidàriament en països africans i llatinoamericans assistint en campanyes mèdiques de cataractes, de glaucoma…, a països amb sistemes sanitaris deficients.

I per què decidiu instal·lar el consultori a la Marina?

Ribas: Des de ben petit he sentit a casa com el meu tiet, en Carles (Pediatre, Dr. Ribas) visitava a Can Tunis, que per cert el CAP Dr. Carles Ribas porta el seu nom, de manera que és un barri que a la família sempre hem sentit com a molt nostre. Quan vam sentir que la Dra. Asensio es jubilava i es perdria l’única consulta d’oftalmologia que hi havia al barri, vam decidir continuar amb la feina que havia fet fins ara i amb la nostra manera de fer.

Pujol: Hem treballat a diferents hospitals, centres mèdics, consultes… i ja tenim ganes de, per fi, poder fer les coses a la nostra manera. És un projecte personal que ens fa molta il·lusió i en un barri al qual li tenim molta estima.

Tenint en compte tot això, tots dos van tenir clar el nom de la clínica des del primer moment, buscaven un que els definís i van trobar que la forma més senzilla era dir qui són i què fan. “Volem continuar cuidant la salut de la vista de les veïnes i veïns de la Marina. I d’alguna manera ja en ens sentim part del barri”. Benvolguts!

T’hi esperem!

c. Foneria 33-35, escala A, 1r 3a.
Antiga consulta de la Dra. Asensio.

Dilluns i dimecres de 16 a 20 h
Dimarts de 9 a 13 h.

93 331 16 98 / 628 18 01 71

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.