Fem repàs del curs: OCTUBRE 2013

L’octubre ja va ser un mes de protesta, com una mena de predecessor del que vindria més tard amb les manifestacions del metro. D’una banda, els veïns de Can Clos demanaven que no s’obrís el carrer Diligències, donant pas a la construcció d’una carretera de doble sentit, que connectaria amb el carrer del Mig. Una veïna, l’ Helena, afirmava el següent: “A més de perdre l’única botiga alimentària del sector i la plaça Alta, augmentarà el trànsit rodat i temem que siguin circuit atractiu pels conductors irresponsables”. L’obra, però, està en marxa i es preveu que finalitzi a finals d’agost.

D’ altre banda, el Consell de barri del dia 24 recollia desenes de queixes. L’”oblit” que senten els veïns per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, la precària xarxa de transport del barri o l’amenaça que patia l’esplai La Platgeta de quedar-se sense un espai en un futur proper, van ser els centres d’atenció.

Passant al terreny cultural, una bona noticia:  des de l’octubre els veïns de la Marina vam poder gaudir d’una exposició d’obres de l’escultor Benito Maín, a qui es va retre homenatge, a la biblioteca Francesc Candel.

També es va retre homenatge a Salvador Espriu, en un acte organitzat pel diari La Marina i Sants-Montjuïc ràdio (ara LaMarinaFM).

A més, el Mercat de la Marina va convidar tothom a celebrar els seus 10 anys de vida. Per als més petits, el centre cívic Casa del Rellotge i la sala Pepita Casanellas van organitzar el Joc del Fantasma, a finals de mes, coincidint amb la Castanyada. L’edició d’ enguany va veure un increment important en la participació, sobretot a la busca del fantasma.

Per últim, el que pensàvem que podria ser i no serà: si Barcelona hagués estat seu olímpica d’hivern el 2022, la Marina del Prat Vermell hagués acollit la Vila Olímpica, el que feia pensar que la construcció del metro s’hagués accelerat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.