El Poble Sec se suma al Pla de Barris i inicia durant la tardor les gestions per a concretar-hi els projectes

El Pla de Barris, que pretén revertir les desigualtats entre les zones de Barcelona, impulsarà mesures de millora en salut, educació i habitatge

Text: Yaiza Sánchez

El Poble Sec s’ha incorporat al Pla de Barris, que compta amb un pressupost de 150 milions d’euros entre 2021 i 2024 per a transformar la capital catalana. Ara per ara, el pla ha dut a terme més de 600 accions per disminuir les desigualtats entre els barris, on s’inclou La Marina. De les accions, el 68% han anat destinades a l’àmbit educatiu i als drets socials. Uns exemples són l’extensió de les ofertes educatives o la incorporació de perfils professionals als claustres.

Juntament amb sis barris més, el Poble Sec se suma a la iniciativa i començarà el treball comunitari en els següents mesos per tal d’especificar quins programes es posaran en marxa a partir del 2021. Comptant amb la implicació del veïnat, el Pla de Barris impulsarà millores en salut, habitatge, educació i qualitat de l’espai públic. Cal destacar també la unió amb la sostenibilitat ambiental, un factor clau a l’hora de dissenyar-ne les accions.

A conseqüència de la pandèmia, el Pla de Barris ha hagut d’oferir recursos extres. Amb l’objectiu de poder atendre les noves necessitats, s’han creat set oficines per acompanyar en la tramitació d’ajudes. També s’ha reforçat l’oferta cultural i s’ha lluitat per reduir l’escletxa digital, entre més mesures.

Pel que fa al barri de La Marina, on el Pla de Barris va iniciar-se fa quatre anys, s’hi seguiran desplegant polítiques estructurals i de manteniment. No obstant això, La Marina forma part d’aquelles zones del pla on els programes educatius, de rehabilitació i d’ocupació requereixen una aplicació més duradora en el temps per poder revertir així certes tendències.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.