La vacunació contra la grip, més necessaria que mai

Enguany la campanya de vacunació per la grip estacional es dóna en mig d’un context insòlit causat per la presència de la Covid-19. Tot i que tots els anys és important la vacunació contra la grip, sobretot en col·lectius de ric, aquest any agafa una rellevància extra.

És per això que aquest any el departament de salut ha posat a disposició 230 mil vacunes més i ha habilitat espais extraordinaris per poder dur a terme les vacunacions amb seguretat.

A La Marina, s’han habilitat dos espais extres, un per cada centre d’Atenció primària:

El CAP La Marina vacunarà de la grip a l’Espai Química Jove (c/ Química, 8) de 10 a 14 h i al mateix CAP en horari de tarda de dilluns a dijous de 15 a 16.30 h i els divendres de 15 a 20 h.

El CAP Doctor Carles Ribas farà les vacunacions al Casal de Gent Gran La Capa (c/ Alts Forns, 84-86) fins al 6 de novembre en horari de matí (10:10 a 12:50 h), i al mateix CAP en horari de tarda (15 a 19:45 h). Després del 6 de novembre es vacunarà només al CAP en horari de tarda.

En tots dos casos s’ha de demanar cita prèvia a través dels telèfons de cada CAP o al genèric: 93 326 89 01, així com a través de la web de programació de visites.

Les vacunacions estaran actives fins al 18 de desembre, també fins a aquesta data aquells que tinguin cita presencial amb el seu metge de capçalera, també tindran l’opció de vacunar-se al mateix centre, per evitar així desplaçaments innecessaris.

Segons dades de Salut l’any passat va haver-hi 530 casos greus de grip que van necessitar hospitalització i 43 morts a causa de la malaltia, la majoria dels quals no estaven vacunats. Per no repetir aquestes dades i evitar un major col·lapse de les UCI, ara destinades especialment a pacients Covid, es demana sobretot a aquelles persones de col·lectius de risc o col·lectius que poden contagiar que aquest any es vacunin:

Persones amb alt risc de complicacions

  • Persones de 60 anys i més
  • Pacients amb problemes de salut crònics i factors de risc (hipertensió)
  • Dones embarassades i puerperi fins a 6 mesos
  • Infants entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat 
  • Persones amb immunosupressió.

Persones que poden transmetre la grip a persones d’alt risc

  • Treballadors sanitaris i sociosanitaris
  • Contactes i cuidadors de persones d’alt risc
  • Persones que realitzen serveis essencials per a la comunitat
  • Policies, bombers, personal de protecció civil, etc.
  • Docents

Des del departament de Salut també han aclarit que en cap cas vacunar-se de la grip pot causar un efecte negatiu en cas de contagiar-se de Covid-19.

La grip comparteix molts símptomes amb la Covid-19: febre, tos, fatiga, dificultat per a respirar, mal de coll, mucositat nasal, dolor muscular i de cap. És per això que si detecta algun d’aquest símptomes, ha de seguir el protocol: autoconfinar-se i trucar al seu CAP de referència.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.