Cavalcant cap a la igualtat

Enguany, per primera vegada, la Marina tindrà únicament carteres reials

Aquest 2020, els Reis Mags portaran a la Marina un regal especial i és que totes les seves acompanyants han estat carteres reials. Així, en femení.

Des de la Comissió de Cultura de la Unió d’Entitats de la Marina es busca d’aquesta manera fer palès el compromís del barri amb la igualtat i, per això, enguany, s’ha decidit començar les celebracions al barri amb una presència totalment femenina recollint les cartes dels més petits i petites de la casa.

De moment, tal com afirmen des de la Comissió de Cultura, totes les reaccions a aquest canvi han estat molt positives i han arribat en forma de felicitacions. Fins i tot, tal com explica la dinamitzadora de la Unió d’Entitats, María Santiago, es planteja la possibilitat que hi hagi Reines Magues. “Encara es tracta de converses extraoficials” – afirma Santiago – “però des de la Unió d’Entitats hi ha una voluntat inequívoca de fer realitat aquesta bogeria. Bogeria en sentit positiu, és clar. I donar a tothom el seu lloc”.

A més de la voluntat de donar aquesta visibilitat a les dones, la cavalcada de Reis també pretén cohesionar diferents entitats que durant la resta de l’any no treballen plegades. En aquest sentit, cal destacar la “súper feinada” que fa la Comissió de Cultura, encarregada d’organitzar la cavalcada i que, segons Santiago, “cada any se supera” per portar tota la màgia del Nadal a la Marina.

Durant tota la tarda d’ahir, les carteres reials van treballat a ple rendiment recollint les cartes dels més petits i petites de la casa. Les carteres de la Marina, comparteixen emplaçament amb la recollida de joguines, dinamitzada per La Marina FM, que ahir ja va rebre més de 150 joguines. A la campanya solidària, a més dels mitjans de comunicació del barri, també hi participen el Casal de Barri Sant Cristòfol, La Marina Viva, la Unió d’Entitats i col·labora l’Espai de Joves Química.

La solidaritat i l’esperit nadalenc continuen avui amb la segona jornada de la recollida de joguines i la Cavalcada que recorrerà el Passeig de la Zona Franca, el Carrer Mineria, la Plaça de les Matemàtiques, el Carrer Mare de Déu de Port, el Carrer de la Foneria i acabarà davant la Sala Pepita Casan

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.