En marxa un pla de xoc per atendre a persones que portin més de 24 mesos a l’atur

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un Pla de Xoc per orientar, capacitar i formar fins a 2.000 persones aturades de molt llarga durada amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat d’aquest col·lectiu al mercat laboral i la seva ocupabilitat.

Segons dades de l’Ajuntament, el conjunt de persones que porten més de dos anys sense feina representa més d’una quarta part del total d’aturats de la ciutat de Barcelona, és a dir un 27%. D’aquestes, més del 80% són majors de 45 anys.

El Pla de Xoc, que gestionarà Barcelona Activa, s’estructura en tres parts complementàries: assessorament personalitzat, formació i suport en el procés de recerca de feina.

En aquest sentit, cada participant farà 6 sessions personalitzades amb un coach expert en orientació laboral que l’ajudarà a planificar un itinerari formatiu i a dissenyar un pla d’acció per a la inserció.

Es preveu així que, en conjunt, cada participant cursi un mínim de 200 hores de formació.

En aquest sentit, s’han contemplat tres models de formació: d’una banda, activitats de curta durada sobre capacitació tecnològica, desenvolupament professional i recerca de feina que s’imparteixen a diferents equipaments de Barcelona Activa, com ara el Cibernàrium o Porta22.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.