Veïns de Can Clos es queixen del soroll a les noves pistes de pàdel del Club Natació Montjuïc

Les instal·lacions romanen obertes més de tretze hores diàries

Vista de la pista de pàdel des del balcó d'un edifici de Can Clos. / Veïna del barri

Text: Albert Aguilar

La primavera de 2019 el Club de Natació Montjuïc va obrir dues pistes de pàdel al costat dels habitatges dels carrers de Can Clos i de les Diligències. Des d’aleshores la majoria de veïns i veïnes de la zona diuen patir la contaminació acústica causada pels jugadors i jugadores de pàdel del Club.

Les pistes obren durant tot el dia: de dilluns a divendres de 7 a 23 hores i els caps de setmana de 8 a 22 hores, segons informa la pàgina web del club. I com que la distància que separa els habitatges de les pistes no supera els deu metres, molts veïns no poden descansar o fins i tot, alguns asseguren tenir dificultats per fer les activitats quotidianes a causa del soroll continu i intens de raquetes i pilotes.

La Ley del Ruido, del 2003, classifica les infraccions acústiques a sectors recreatius i esportius com a lleus, greus i molt greus, a les quals corresponen multes que van dels 1.000€ als 300.000€ mil.

En aquest cas, no es tracta d’un problema de decibels sinó de distància amb els domicilis. Amb les finestres obertes, el xivarri de les pistes se sent com un soroll produït dins el propi habitatge. Els veïns de la porteria més propera a les instal·lacions titllen la situació “d’insostenible” i no dubten de posar-se en contacte amb l’Ajuntament si la situació no canvia en les pròximes setmanes, com la pròpia Guàrdia Urbana els hi ha aconsellat quantes vegades l’hi han trucada. 

Tant la presidenta de l’Associació de Veïns de Can Clos, Rosalia Fernández, com periodistes d’aquest mitjà han intentat posar-se en contacte amb la directiva del Club de Natació Montjuïc per conèixer el seu punt de vista  sobre la reclamació dels veïns, però no ha estat possible.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.