Els alumnes de sisè de primària realitzen els exàmens de competències bàsiques

competencies_basiques
Font de la imatge: Generalitat de Catalunya.
REDACCIÓ

Com cada any, 72.000 alumnes de sisè d’arreu de Catalunya s’avaluen avui i demà de competències bàsiques en quatre matèries: català, castellà, matemàtiques i llengua extrangera (majoritàriament, anglès).

Els exàmens de competències bàsiques serveixen per analitzar el nivell dels alumnes abans d’entrar a secundària. Els resultats han de servir per indicar als pares i les escoles el nivell dels alumnes en les diferents matèries. Permeten també comparar entre les diferents escoles de Catalunya. Aquest és ja el sisè any consecutiu de convocatòria. Enguany s’aspira a millorar les notes de matemàtiques, l’assignatura que va tenir uns resultats més fluixos durant el curs 2012 – 2013.

Avui dimarts els estudiants han fet els exàmens de català i matemàtiques, que en general no han semblat molt difícils als nens i nenes. Demà dimecres serà el torn d’examinar-se de castellà i anglès. Com a novetat, enlloc d’entregar les respostes al mateix quadernet dels enunciats, els alumnes han hagut d’entregar-les en un full a part. Això ha generat algunes confusions, tot i que el sistema no era totalment nou per a ells.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.