Barcelona Activa ofereix el programa Joves per l’ocupació

Barcelona Activa engega Joves per l’Ocupació, un programa innovador de suport a l’experiència pràctica de joves entre 16 i 25 anys en situació d’atur amb dèficits formatius i amb baixa qualificació. Combina accions d’orientació i suport personalitzats, formació i experiència laboral en sectors generadors d’ocupació de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana per facilitar la inserció laboral i el retorn al sistema educatiu.

La formació fomenta competències transversals de motivació i autoconeixement, comunicació oral i escrita, competències digitals, formació socio- laboral, treball en equip, imatge personal i tècniques per a la recerca de feina. Amb una durada de 12 mesos, el programa està enfocat als sectors de Comerç i Màrqueting, Electricitat i Electrònica, Hostaleria i Turisme, per a qualificacions de » Cambrer/a de pisos »Auxiliar de servei de restaurant i bar » Dependent de comerç i »Instal·lador de telecomunicacions. A partir del plantejament metodològic d’Itineraris Personalitzats d’Inserció, s’ acompanyaran els 90 joves previstos fins a la contractació laboral. Les 90 persones joves es seleccionaran conjuntament amb les Oficines de Treball i els Punts d’informació Juvenil. 

Quines persones poden participar? Joves en situació d’atur, amb o sense graduat de la ESO, que facin els 18 anys durant les fases prèvies a la contractació per tal de facilitar l’accés a les empreses en determinats sectors.

Experiència laboral en empreses amb ajuts a la contractació.
La contractació en empreses per un mínim de 6 mesos forma part del programa. Es preveu que les contractacions s’iniciïn a partir d’abril fins a juny.
▪ Les empreses podran contractar mitjançant qualsevol modalitat contractual segons normativa laboral
vigent (excepte els d’interinitat, relleu i substitució treballadors amb reserva lloc de treball).
▪ Contractació a jornada laboral completa i/o parcial
▪ Subvenció del SMI: 645,30€/mes per jornada complerta o la part proporcional en funció de la jornada
realitzada amb un màxim de 6 mesos.
▪ Els ajuts són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat
Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals.

Les persones interessades es podran inscriure fins al 18 de febrer. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.