La gestió cívica guanya terreny als diversos barris de Barcelona

És innegable que la gestió cívica està aconseguint cada vegada més pes. Les organitzacions culturals venen plantejant aquesta qüestió des de l’anterior govern municipal, i des d’aleshores es van fer passes endavant. La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha signat ahir amb representants de la Federació d’Entitats Socioculturals i de Lleure de Sant Andreu de Palomar el nou conveni de gestió del Casal de Barri Ateneu L’Harmonia.

El conveni, que consolida el projecte que la Federació ha desenvolupat en els darrers mesos en aquest equipament, té una durada de dos anys, per un import de 174.273 euros anuals, i s’emmarca en “l’aposta decidida d’aquest govern municipal per una gestió cívica i comunitària dels equipaments”, ha remarcat Ortiz. Les entitats del barri són qui saben millor allò que els veïns necessiten i, per aquesta raó, des de l’Ajuntament de Barcelona i des dels diversos districtes s’està treballant en aquest aspecte.

El conveni estableix que els gestors del casal afavoriran el “treball en xarxa amb les entitats i el veïnat” en àmbits com la “promoció de la cultura, la creació i l’associacionisme, tot fomentant la participació i la coresponsabilitat”. Entre les novetats de l’acord de gestió hi figura l’autorització per a la posada en marxa d’un servei de bar, que mantindrà els horaris de funcionament de les activitats que es programin al casal.

Pel que respecte al barri de La Marina, la seva consellera Esther Pérez ja ens va afirmar a La Marina que es té clar la situació de les associacions i entitats de cultura popular del barri i que en aquest moment estan tramitant l’adquisició dels locals del Carrer Química. El Districte de Sants-Montjuïc entén que la manca d’espais és una necessitat que s’ha de solucionar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.