El Prat Vermell contínua entre els barris més pobres de Barcelona

Una família mitjana del barri més ric, Pedralbes, disposa de gairebé 7 vegades més renda que una família de la Marina del Prat Vermell. L’Informe de Distribució Territorial de la Renda Familiar Disponible (RFD) per càpita a Barcelona, corresponent al 2014, revela que les desigualtats entre barris continuen accentuant-se. L’informe que es presentarà a la Comissió d’Economia i Hisenda de dimarts vinent recull que la Renda Familiar Disponible per càpita a Barcelona ha crescut lleugerament durant l’any 2014, després del descens dels darrers anys.

Barris Barcelona

Tot i això, hi ha barris que encara continuen en una tendència a la baixa, com és el cas de la Marina del Prat Vermell. El barri ocupa la posició 71 dels 73 barris de la ciutat, només per davant de Ciutat Meridiana i de Trinitat Nova, una situació que ve mostrant les grans desigualtats que pateix el barri amb el pas dels anys. Per la seva banda, l’informe mostra que la Marina de Port té una tendència a l’alça i actualment ocupa la posició 48, tot i que la seva renda familiar segueix trobant-se en el llindar mitjana-baixa.

En quant als  valors extrems, Pedralbes avança de nou i assoleix un índex de 251,7, alhora que Trinitat Nova torna a retrocedir i cau fins a 34,7. La concentració de la barris amb renda baixa –que en general tenen poca població- és molt acusada: vuit dels deu barris de menys renda de la ciutat pertanyen a Nou Barris.

Pel que fa a la distribució de la renda per districtes dins de Barcelona és molt semblant a la d’anys anteriors. Tant en posicions com en valors, els districtes revelen una gran estabilitat, mantenint-se Sarrià-Sant Gervasi i Nou Barris en les posicions extremes. En posicions intermèdies, les Corts -destacat-, l’Eixample i Gràcia per sobre de la mitjana, i Sant Martí, Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Sants Montjuïc i Sant Andreu per sota, tots ells amb valors entre el 73 i el 80% de la mitjana i amb poc més de la meitat de la població de la ciutat.

Evolució

 

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.