Els tràfics del Port de Barcelona baten rècord el 2015

El Port de Barcelona ha completat l’exercici 2015 amb resultats positius en els principals indicadors de tràfic i amb xifres rècord pel que fa al comerç exterior i a segments de càrrega estratègics, com ara els vehicles o les autopistes del mar. En l’apartat de contenidors, un tràfic clau per al port i bon termòmetre de la situació econòmica de l’entorn, la infraestructura catalana ha registrat 2 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus), un 4% més que l’any anterior. Aquest creixement ha estat superior si ens referim només al comerç exterior. Així, els contenidors d’exportació del Port de Barcelona han crescut un 6,5% i els d’importació han augmentat un 9% respecte al 2014.

Rècord històric en el tràfic de vehicles

Alhora, el tràfic de vehicles ha tingut una evolució especialment positiva durant els darrers 12 mesos, amb un increment del 18% respecte al 2014. El Port de Barcelona ha tancat l’exercici amb 881.893 automòbils transportats, una xifra rècord per l’enclavament, que supera en més de 80.000 unitats el màxim històric de 2007, quan es van assolir un volum de 801.400 vehicles.

Més passatgers 

Pel que fa al tràfic de passatgers, cal destacar que més de 3,7 milions de viatgers (+7%) han fet servir el Port de Barcelona durant 2015, incloent-hi els usuaris de ferris de línia regular (1,1 milió) i els creueristes. Els passatgers de creuers turístics han ascendit a 2.540.000 persones, amb un increment del 7%.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.