L’Ajuntament de Barcelona crea un programa per combatre la desigualtat entre barris

Una família mitjana del barri més ric, Pedralbes, disposa de gairebé 7 vegades més renda que una família de la Marina del Prat Vermell. L’Informe de Distribució Territorial de la Renda Familiar Disponible (RFD) per càpita a Barcelona, corresponent al 2014, revela que les desigualtats entre barris continuen accentuant-se. El Programa d’actuació municipal (PAM) 2016-2019 permetrà el debat col·lectiu del model de ciutat amb tots els veïns al voltant de 5 eixos principals. L’objectiu del programa municipal és combatre les emergències socials amb la voluntat d’establir les bases d’una estratègia de futur a mitjà i llarg termini. També es vol recuperar la mirada metropolitana.

A Barcelona hi ha 73 barris, i tots ells formen part de la mateixa ciutat. El PAM neix a fi de dissenyar el camí per construir una ciutat més equitativa i inclusiva, on tothom pugui viure dignament i on la gent se senti protagonista, acollida i cuidada. Es tracta de donar veu als veïns i, en conseqüència, donar resposta a les emergències socials de la ciutat en matèries tan diverses com la sostenibilitat, l’economia, els drets o les oportunitats.

“Volem una Barcelona diversa, que estigui orgullosa de la riquesa dels seus 73 barris, però volem una sola ciutat, que no estigui fracturada socialment, i volem posar-hi totes les eines municipals per revertir aquesta situació”, ha declarat el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello. I ha afegit: “Tenim un model de ciutat, fem una proposta de pla que ara obrim a la discussió.”

El full de ruta del PAM defineix 5 eixos prioritaris per recuperar la ciutat:

  1. Una Barcelona diversa que asseguri el bon viure
  2. Una Barcelona amb empenta per a una economia plural
  3. Una Barcelona més humana i en transició ecològica
  4. Una Barcelona participativa que garanteixi el bon govern
  5. Una Barcelona oberta i compromesa amb el món

L’Ajuntament invertirà 1.660 milions d’euros a la transformació de la ciutat i el benestar de la ciutadania.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.