La Bugaderia-tintoreria Mari tanca després més de 45 anys de negoci a la Marina

Foto: Agustin Forteza

El 4 d’agost del 1970, dos pares i el seu fill van obrir una bugaderia que marcaria un abans i un després al comerç del barri. En el seu moment, l’Abdó Florencio tenia 15 anys. Durant molt temps ha portat el negoci amb la seva dona i ara, després de 45 anys de vida, han decidit tancar-lo.

Des de La Marina Digital hem parlat amb l’Abdó, actual propietari del negoci. “Tinc 60 anys i em vull jubilar. M’agradaria, després més de quatre dècades de treball, poder gaudir dels nets, viatjar, visitar museus, aprendre idiomes i dedicar-li més temps a l’associació de veïns”, assegura Florencio. “No he tingut temps material per gaudir del meu oci personal”.

Florencio ha fet un repàs de com la seva família va començar el negoci. “Vam iniciar-lo des de zero. Jo només vaig fer un curset per saber com anava tot, però res més”. Han transcorregut 45 anys des d’aleshores, i Abdó diu haver gaudit d’aquesta bugaderia. “No em penedeixo de cap dia de treball. Més que un negoci, era un punt de trobada dels amics, de les entitats i de tots els veïns i veïnes de la Marina”. Per aquesta raó, recorda el seu negoci amb molta alegria. “Agraeixo, de debò, tota la gent que ha vingut i ha permès que la meva família i jo haguem pogut desenvolupar la nostra activitat. Per això, tothom qui ha entrat aquí el considero com un amic que ha vingut a veure’m”.

Tal i com ell ens assegura, ha estat més implicat amb el barri que amb la pròpia tintoreria. Per aquesta raó la Bugaderia-tintoreria Mari era tant un espai emblemàtic del comerç de la Marina com un espai de trobada  i de debat  dels seus veïns. Els dies 30 i 31 de desembre es farà un comiat amb torrons, caramels, galetes, cava i refrescos. Podrà assistir-hi tothom qui ho desitgi.

El número 81 del Carrer dels Alts Forns serà diferent a partir del 31 de desembre: aquesta data marcarà la fi d’un negoci de més de 45 anys, però seguirà viu a l’esperit del barri. I encara més: els veïns continuaran seguint l’activitat social de l’Abdó Florencio pel bé comú dels veïns de la Marina.

1 COMENTARI

  1. Hola! Podeu rectificar l’article? El meu pare tenia 15 anys quan van començar el negoci, no 20. Si ho calculeu, ara en te 60 i si porta oberta 45 anys… Gràcies!!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.