El mercat de Sants obre les seves portes

Després de quasi cinc anys d’obres el mercat de Sants ha tornat a obrir el seu espai amb una gran afluència de veïns.

Terio Galinsoga, president del mercat de Sants, ens ha explicat la seva satisfacció davant d’aquest projecte: “estem més que contents de com ha quedat el mercat i els voltants, ja que amb les obres ara la zona dóna més alegria”. A part de la remodelació del mercat s’han reurbanitzat els carrers que envolten l’equipament, en concret, els carrers de Sant Jordi, Sant Medir, Daoíz i Velarde, i Càceres, que han passat a tenir una plataforma única en una zona amb prioritat de pas per als vianants.

A partir d’ara les parades de tota la vida conviuran amb un gran supermercat, un Mercadona de dos plantes. Terio ha justificat aquest fet per “ser l’única solució davant de la supressió de moltes parades” i afegeix “per poder omplir l’espai hem hagut de buscar un soci col•laborador per suportar la despesa del mercat.”

Moltes de les parades van decidir plegar quan el mercat es va tancar fa 5 anys, els amos van aprofitar el moment per jubilar-se ja que moltes vegades el negoci familiar no el continuen els joves. Un dels principals problemes és “la por de la competència entre Mercadona i parades” però Terio assegura que la diferència de gènere entre un supermercat i unes parades que et donen un tracte més directe ajudarà a que tots dos tipus de comerç puguin subsistir en un mateix espai.

El nou mercat compta amb serveis útils pels clients com WI-FI o pàrquing amb dos hores gratuïtes. A més hi ha hagut una ampliació important d’horaris.

Durant la setmana estarà obert dilluns de 8 del matí a les 14.30h. De dimarts a divendres estarà obert matí i tarda ininterrompudament des de les 8 del matí fins a les 18.30h. I durant el cap de setmana estarà obert dissabte de 8 a 15h i a la tarda de 17 i 20.30h.

“Sobre la marxa anirem veient si resulta que el mercat, que és portat per famílies, estigui obert tantes hores.” El president del mercat no veu clar que els horaris siguin compatibles amb la vida familiar però per ara s’intentarà aquest model que ha d’apropar més el mercat de Sants a tota la gent del barri.
Fotografies. Autor Anna Rabassó

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.