Transport, soroll, desnonaments i polèmiques a l’audiència pública

Miquel Vera | Avui s’ha celebrat una audiència pública a la seu del districte de Sants Montjuïc, presidida pel regidor, Jordi Martí. Les gairebé tres hores d’exposicions dels veïns, rasposes al seu torn pel senyor regidor han transcorregut sense incidents destacables. Tot i aquesta tranquil·litat aparent, diverses unitats de la Guàrdia Urbana rodejaven l’edifici de la regidoria.

Entre els temes que s’hi han tractat hi destaquen les queixes de l’Assemblea de La Marina en la qüestió del Bus Nit. Segons els seus representants, els barris de la Zona Franca pateixen amb especial intensitat la manca de transport quan cau el sol. El servei regular de bussos plega a les 23h, i des d’aquell moment, els veïns depenen del Bus Nit, operat per TRACSA – no per TMB-. Tot i que la freqüència teòrica d’aquest transport és de 24-30 minuts, sovint s’arriba a duplicar aquesta espera. Això afecta especialment als treballadors de les fàbriques de la Zona Franca, amb uns retards que s’accentuen quan a la Plaça Espanya s’hi celebren esdeveniments multitudinaris.

Al torn de rèplica, Jordi Martí ha assegurat que es revisarà el servei del bus nocturn, ja que l’objectiu final d’aquest servei és la satisfacció de l’usuari, sigui qui sigui l’operador que el gestiona.

A part de la qüestió del transport, també s’ha parlat dels desnonaments, alguns veïns es mostren indignats pel fet que el districte només actuï amb diligència quan són cassos mediàtics, com els del Carrer del Foc o el d’Alts Forns al nostre barri. A aquesta qüestió, el regidor ha respòs explicant àmpliament les actuacions dutes a terme amb el cas d’Alts Forns, però sense mencionar la resta de situacions similars.

Entre els altres molts temes tractats hi trobem els problemes de soroll al Poble Sec, les antenes de mòbils a Hostafrancs, la qüestió de Can Vies i les reiterades demandes de dimissió del regidor per part de la CUP, o les tensions en el si de l’associació de veïns de Can Clos.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.