Els tres tipus més freqüents de mal de cap

Els mals de cap son una molèsties en el nostre cap, el cuir cabellut o el coll. Las causes greus dels mals de cap son rares. La majoria de les persones amb mals de cap es poden sentir molt millor fent canvis en el seu estil de vida, aprenent formes de relaxar-se i, algunes vegades, prenent medicaments.

El tipus de mal de cap més comú es la cefalea tensional. És causat per tensió muscular als les espatlles, el coll, el cuir cabellut i la mandíbula. Pot estar relacionada amb l’estrès, la depressió, l’ansietat, un traumatisme cranial o sostenir el cap i el coll en una posició anormal. Tendeix a donar-se en totes dues bandes del cap. Sovint comença a la part posterior del cap i es propaga cap endavant. El dolor pot ser sord u opressiu, com una banda apretada o una premsa. És possible que se senti dolor i rigidesa a les espatlles, el coll i la mandíbula.

Una cefalea migranyosa implica un dolor fort que generalment  ocorre amb d’altres símptomes, com canvis a la visió, sensibilitat al soroll a la llum o nàusees. Amb una migranya, el dolor pot ser punxant, palpitant o pulsatiu. Tendeix a començar en un costat del cap i es pot propagar a tots dos costats. La cefalea pot associar-se amb un “aura”. Aquest és un grup de símptomes d’advertència que s’inicien abans del mal de cap. El dolor generalment empitjora a mesura que un tracta de desplaçar-se d’un lloc a altre. Les migranyes es poden desencadenar per aliments como la xocolata, certs formatges o el glutamat monosòdic (GMS). L’abstinència de cafeïna, la manca de son i l’alcohol també poden desencadenar-los.

Els mals de cap de rebot, mals de cap que continuen reapareixent, poden ocórrer a rel  del consum excessiu d’analgèsics. Per aquesta raó, també es poden dir mals de cap per el consum excessiu de medicaments. La gent que pren analgèsics més de 3 dies a la setmana de manera regular poden desenvolupar aquests tipus de mal de cap.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.