Retorn de la taxa de l’euro per recepta

El 6 de maig de 2014 el Ple del Tribunal Constitucional (TC) va declarar inconstitucional la taxa del pagament de l’euro per recepta que la Generalitat va implantar el 23 de juny de 2012 i que estava suspesa des del 15 de gener de 2013.

El CatSalut ha habilitat el procediment per tal que els ciutadans puguin sol•licitar la devolució de l’import que van abonar a les farmàcies en concepte d’aquesta taxa, quan van adquirir un medicament o producte sanitari mitjançant una recepta mèdica del CatSalut, durant el període de la seva vigència

Com podeu tramitar el retorn de l’import de la taxa?

Les sol•licituds s’han de presentar mitjançant un formulari que us facilitaran als centres d’atenció primària, o bé el podreu descarregar de l’oficina virtual de tràmits de la Generalitat de Catalunya. No cal especificar-hi l’import a retornar, ni adjuntar cap comprovant del pagament de la taxa, atès que el CatSalut ja disposa de les dades i la informació necessària per conèixer quin import us ha de retornar. Atès que la devolució de l’import es farà per transferència bancària, és necessari que ens faciliteu les vostres dades bancàries i que aneu a la vostra entitat bancària perquè li posin el segell.

Requisits

Per tenir dret al retorn de la taxa es comprovarà que el sol•licitant estigui al corrent de les obligacions tributàries i que no té cap deute amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

El retorn de la taxa l’ha de sol.licitar la persona a qui es van prescriure les receptes, o bé el seu representant legal (menors, tutelats, difunts, etc.), mitjançant la documentació que acrediti la representació legal.

Presentació de la sol.licitud

Els centres d’atenció primària hauran de recollir les sol·licituds degudament complementades i confirmar que estan signades pel ciutadà(o representant legal amb la documentació acreditativa), així com constataran que estiguin les dades bancàries. El retorn es farà efectiu mitjançant traspàs bancari.

Equip de Gestió i Serveis de CAP LA MARINA

Fotografia: catalunyapress.com

1 COMENTARI

  1. Jo ho vaig tramitar per la meva mare el desembre del 2014 i encara no hem rebut res. Algú sap en quin estat es troba aquest retorn?

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.