Els aliments en fresc

Fresh raw beef on cutting board

Redacció: Esther Pardo

Ara que ve l’estiu, és molt important mantenir els aliments en bones condicions. Si ho fem correctament els allargarem la vida i impedirem que els organismes patògens es multipliquin i/o que perdin les propietats nutritives. Els aliments que es fan malbé s’han de guardar a menys de 10ºC, a la nevera o el congelador.

El període màxim de conservació de la carn depèn de la forma en què estigui tallada. La peça  sencera és més fàcil de conservar que els filets o la carn picada. Es conserva a la part més freda de la nevera, entre 3 i 5 graus; sempre neta i seca, en recipients que tinguin una reixeta per a aïllar-la del suc que se’n desprèn. Els embotits adobats i cuits, si són tallats, es guarden en recipients tancats. Els embotits sencers o tallat en trossos grans, es poden mantenir a temperatura ambient.

El peix fresc i marisc són els aliments de més curta conservació. El peix s’ha de consumir en dos dies, el marisc, en un. Ha de ser net, aïllat de la resta d’aliments per a evitar que els transmeti l’olor. Si l’hem de guardar més temps, s’ha de conservar al congelador.

Els Ous no necessiten condicions especials de conservació, però a la nevera allargarà la vida útil a l’estiu; les altes temperatures afavoreixen el creixement de microorganismes; la resta de l’any es poden mantenir al rebost. S’han de tenir allunyats de fonts de calor i que no estiguin bruts, ja que poden ser focus de contaminació. En qualsevol cas, s’han de guardar amb la punta cap avall.

La llet una vegada oberta, s’ha de consumir en 2 o 3 dies i s’ha de conservar ben tapada.

Els formatges s’han d’embolicar en paper o guardar-los en un recipient de plàstic no hermètic. El plàstic transparent per a embolicar aliments fa que el formatge suï i afavoreix l’aparició de floridura. Els frescs s’han de comprar el més aprop possible de la data d’elaboració, han de ser sempre a la nevera i s’han de consumir en 4 o 5 dies.

Les verdures i fruites fresques que s’hagin de mantenir en fred, les posarem a la part menys freda del frigorífic. És recomanable guardar-les en envasos o embolicades lleugerament en paper.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.