Barcelona es prepara per acollir el SIL 2019 aquest mes de juny

Redacció: Vanesa Alemán

El SIL 2019, la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa, celebra enguany la seva 21a edició entre els dies 26 i 28 de juny. El congrés s’instal·larà al pavelló 8, al recinte de Montjuïc-Plaça Espanya de la Fira de Barcelona. Amb la intenció de créixer i renovar-se constantment, el SIL 2019 comptarà en aquesta edició amb nombrosos elements innovadors.

Sota el lema “Supply Chain e Industria 4.0: la nova era de la digitalització i la sostenibilitat”, el SIL 2019 reunirà a més de 220 speakers internacionals en un total de 16 sessions. La jornada del dimecres, 26 de Juny, el congrés se centrarà en la digitalització i les cadenes de subministrament integrades. La del dijous 27 ho farà en el transport i la sostenibilitat; i el divendres 28, en el transport i la seguretat. Els preus per poder assistir-hi varien segons el nombre de dies que es vulgui visitar. L’entrada per un dia costarà 150€ mentre que per a dos augmenta fins als 295€. A més a més, existirà la possibilitat de comprar el Platinum Pass per 650€, el qual permet l’entrada als altres congressos que se celebren paral·lelament a Barcelona durant aquests mateixos dies menys el Congrés Mundial de Zones Franques.

Aragó hi serà present enguany com a Comunitat Autònoma convidada. Comptarà amb un estand de 300 m2 on mostrarà tota la seva oferta i potencial logístic global. L’objectiu és donar a conèixer el potencial que ofereix l’Aragó a l’hora de captar inversors i empreses que s’estableixin i creixin a Espanya. Un altra fet que enfortirà el SIL 2019 serà la celebració paral·lela del Congrés Mundial de Zones Franques. Enguany, Barcelona acull la cinquena edició, sent la primera vegada que l’esdeveniment es realitza a Europa. Gràcies a aquest acte, la ciutat comtal rebrà la visita de més de mil representants de diferents Zones Franques del món.

L’InTrade Summit BCN també es durà a terme durant els mateixos dies que el SIL 2019 i que el Congrés Mundial de Zones Franques. Aquest congrés es troba compost per diferents actes importants com el Congrés ALACAT, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, Duaners i Logístics i el MedaLogistics Summit. En aquesta ocasió, l’InTrade Summit acollirà a un total de 3.400 congressistes i 315 speakers procedents de més de 30 països. Finalment, també podrem trobar durant aquests dies l’eDelivery Barcelona, la Fira Internacional de l’Entrega, Logística, Última Milla a l’eCommerce. Aquest congrés servirà per debatre els reptes que planteja l’entrega i la logística com a àmbits decisiu de qualsevol negoci digital.

El SIL 2019 pretén ser el punt de trobada del sector logístic. També, aconseguir una projecció internacional, ja que any rere any, atrau més expositors i visitants internacionals. A més a més, vol convertir-se en el focus de coneixement logístic, apostant per les noves tecnologies com a factor estratègic del sector. Actualment, el transport I la logística representen el 8% del PIB espanyol i el 13% del PIB a Catalunya. L’any 2018 va ser un any molt positiu per a la logística. El sector va incrementar la seva xifra de negoci un 5,6% a Espanya i també, la contractació laboral un 7,94%. A més a més, a Barcelona, la contractació logística va créixer un 44%, convertint-se així en un sector fonamental per a la ciutat comtal.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.