Aturats? Dos acadèmics desmunten tòpics de les persones sense feina

Els autors Pere Jornar i Jordi Guiu parlen sobre la seva experiència amb persones que es troben a l’atur

Text: Yohany Limpias

“Gandul, despreocupat…. són adjectius que sovint es relacionen amb les persones en situació d’atur”, però són idees completament falses”. Així començaven els acadèmics Pere Jornar i Jordi Guiu la presentació del seu últim llibre: “Parados en movimiento. Historias de dignidad, resistència y esperanza”,  organitzada el 6 de juny a la biblioteca Francesc Candel, per l’Assemblea d’aturats i aturades de La Marina.

A l’acte, els dos acadèmics van explicar l’experiència que han viscut a partir de les entrevistes realitzades a persones en situació d’atur laboral, que han sistematitzat al llibre: “Quan es parla d’atur, s’acostuma a parla de xifres, números, dades… però la cosa canvia molt quan s’arriba als barris i s’entrevista la gent afectada, es connecta amb vides reals” assegurava Jordi Guiu.

Els autors van posar l’accent en què existeix una idea generalitzada sobre les persones aturades. “Es creu que no es mouen de casa i que són persones resignades i conformistes que pretenen viure dels ajuts públics”. En canvi, la realitat és que “es mouen més del que ens pensem” i a més a més, “tots tenen un tret comú: una voluntat ferma de sortir-se’n”.

“A l’estudi hem comprovat que podria haver-hi feina per a tothom”, però “mentre l’Estat depengui només de certes elits, poca cosa es podrà fer” van sentenciar, acompanyats d’un grup de veïns i veïnes que es va apropar a escoltar-los.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.