Ada Colau destina 96 milions d’euros a polítiques socials

La Comissió de Govern ha fet el primer pas per tramitar una modificació del Pressupost General de l’Ajuntament de Barcelona.

L’exercici de 2015 permetrà disposar de 96.000.000 d’euros per invertir en polítiques socials i de millora dels equipaments i l’espai públic. Aquesta proposta engloba una sèrie d’actuacions executables dins de l’any actual, que donen resposta a les necessitats socials prioritàries de la ciutadania i permeten alhora seguir tancant l’any amb superàvit.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat en la presentació el “gir social” que es vol imprimir en el pressupost de l’Ajuntament, mantenint la solvència econòmica municipal amb “mesures de sentit comú”.

“No plantegem augmentar la despesa ni generar deute”, ha assenyalat, “volem destinar els diners a les persones”. Per a Pisarello, “és una qüestió de sentit comú que no podem deixar aquests diners a la caixa quan hi ha necessitats socials”. “Contra el que s’acostuma a dir”, ha seguit el tinent d’alcalde, “les retallades i limitacions de drets socials no són una necessitat inevitable. Hi ha alternatives”.

Pisarello s’ha mostrat crític amb el marc legal econòmic estatal que “atempta contra l’autonomia municipal, és restrictiu i genera pressió contra els ajuntaments perquè redueixin la despesa social”.

Un paquet d’inversions que prioritza les mesures socials i d’habitatge

Davant la previsió actual de tancar l’any amb un superàvit excessiu, el nou equip de govern proposa destinar la capacitat econòmica de l’Ajuntament al servei de les noves prioritats ciutadanes, amb un fort accent cap a les polítiques socials, la resposta a l’emergència en habitatge, la lluita contra la crisi i la millora de l’espai públic. Aquesta modificació pressupostària permetrà distribuir inversions en els següents àmbits:

– 12’7 milions en mesures adreçades a millorar l’accés a l’habitatge
– 29’4 en mesures socials i d’atenció a la infància
– 3 milions en ocupació i impuls de l’economia cooperativa
– 5’7 en la millora i renovació d’equipaments
– 40’9 en millores urbanístiques i de l’espai públic
– 4’3 milions a serveis generals

12’7 milions d’euros per millorar l’accés a l’habitatge

La redistribució del superàvit obre la porta a disposar de més de 12.700.000 d’euros per a ampliar els ajuts a la rehabilitació i al lloguer o posar en marxa la nova política per afavorir la rehabilitació d’edificis. Per exemple en el cas de Ciutat Vella, la proposta inclou la rehabilitació de l’edifici del carrer Duran i Bas, 16; de la Plaça Sant Pere, 14, entre altres pisos i locals municipals.

29’4 milions en mesures socials i d’atenció a la infància

La modificació del Pressupost General de l’Ajuntament permetrà invertir un paquet de més de 29.400.000 milions d’euros en mesures socials com l’ampliació del fons d’infància, del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i els àpats socials o de les beques menjador, i poder encetar mesures com una nova partida per a l’ajut a la compra de llibres, material didàctic i informàtic. També s’inclou, entre altres mesures, una partida de 4 milions d’euros per ampliar el conveni amb l’Hospital del Mar, que permetrà finalitzar l’ampliació del recinte sanitari.

3 milions en ocupació i impuls de l’economia cooperativa

El nou Govern municipal preveu invertir prop de tres milions d’euros en ampliar el Pla d’Ocupació 2015 i dissenyar un pla de xoc per impulsar iniciatives d’economia cooperativa.

5’7 milions per a la millora i renovació d’equipaments

En total es destinaran 5’7 milions d’euros a millorar equipaments esportius com el Centre Esportiu Municipal Can Dragó o el de la Marbella, i a actuacions de millora a centres cívics i altres equipaments de districte.

40’9 milions en millores urbanístiques i de l’espai públic

Amb la modificació del pressupost es vol enfortir el pla de manteniment i millora de l’espai públic perquè la qualitat urbana sigui present a tots els elements urbans. Es destinaran 40.900.000 euros a les obres necessàries de manteniment de carrers, parcs i places com la millora del ferm, les voreres, les noves urbanitzacions i la millora de serveis com l’enllumenat o el clavegueram, entre altres actuacions. També en aquest capítol s’inclouen les expropiacions i compres patrimonials d’edificis que es destinaran a acollir nous equipaments, com l’edifici del passeig Borbó 44-45 o el del passeig Torras i Bages, 139.

4’3 milions per a serveis generals

També es contempla una partida per al funcionament ordinari de l’Ajuntament, de prop de 4 milions d’euros per a serveis generals del Consistori.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.