El Consorci de la Zona Franca i Xina estrenyen relacions

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona cerca refermar les seves relacions comercials amb la Xina. El passat mes d’agost, participà a la fira de transaccions i cooperació “Overseas Chinese Industry Fair”, que va tenir lloc a Shenzhen (República Popular Xina) els dies 13 i 14.

L’entitat participà amb un stand de 150 m2 dins el Pavelló firal d’España que va acollir una destacada representació de les institucions del node logístic i industrial de Barcelona.

A més del Consorci i de les seves fires logístiques i immobiliàries SIL i BM; hi va haver presencia institucional de Puertos del Estado, de les patronals Foment del Treball y PIMEC, de la Càmera de Comerç de Barcelona, del Port de Barcelona, de l’associació Barcelona Centre Logístic, de la federació de transitaris FETEIA i de les empreses CIMALSA i Alfil Logístics.

A la inauguració de la fira, el 13 d’agost es realitzà l’acte de presentació del pavelló espanyol i una jornada sobre les oportunitats d’inversió a Espanya; ja que la presencia espanyola buscava atraure inversions i, per altre banda, presentar els principals productes que ofereix Espanya al mercat xinès.

En aquest marc, els executius del Consorci Barcelonès assoliren un acord de cooperació amb la seva homòloga, la ciutat costera xinesa de Fuzhou, amb la que la Zona Franca barcelonesa espera incrementar les relacions econòmiques entre aquests pols logístics.

Un altre dels acords aconseguits pel Consorci, al marc d’aquesta visita al gegant asiàtic, va ser el conveni per assessorar a la Zona Franca de Yiwi, que inclou la participació d’aquesta ciutat Xinesa al  SALÓ SIL 2016 Barcelona.

El Consorci va signar amb la ciutat xinesa de Yiwu dos convenis de col·laboració, un en matèria d’assessorament internacional de la zona franca d’aquesta ciutat xinesa i l’altre de promoció i presencia firal, que suposaran un avanç en les relacions comercials i logístiques entre Barcelona i aquesta destacada ciutat de la província de Zhejiang.

L’acord implica que el Consorci actuarà com a consultor de la zona franca de Yiwu en gestió duanera, logística i internacionalització, de forma que la zona franca xinesa aprofitarà el seu saber fer per a fomentar les ubicacions empresarials i millorar l’eficiència dels trànsits comercials cap a Europa, América i África, aprofitant també les avantatges de les associacions internacionals a les que pertany el Consorci.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona pretén amb aquesta operació situar-se com operador de Xina a Europa i per això pretén aprofundir en aquesta relació privilegiada amb més acords de col·laboració que estan sent objecte de negociació.

Yiwu Land Ports Affairs & Port Authority gestiona 5 milions de metres quadrats de terrenys industrials i el port sec de Yiwu i també els 60.000 m2 de la seva nova zona franca duanera de la gestió, que ara el Consorci assessorarà.

Yiwu és l’epicentre manufacturer més important de Xina i del mon. Els seus mercats ocupen 5 milions de metres quadrats, amb 62.000 botigues i 200.000 empreses fabricants que venen 1,7 milions de productes diferents a mercats de tot el mon. D’aquesta ciutat surten el 80% dels ornaments de nadal Xinesos, la meitat de les cremalleres del mon i el 40% dels rellotges elèctrics que es comercialitzen. S’estima que la ciutat factura diàriament 80 milions d’euros en comercialització de productes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.