Els comerciants proposen un canvi de nom del Passeig de la Zona Franca

Arriben aires nous a la societat catalana. Davant nostre, s’obre un horitzó fins ara desconegut, on han sorgit  propostes polítiques que no deixen indiferent a ningú de nosaltres i que activen el diàleg polític i social.

Tot just fa pocs mesos es van celebrar les eleccions municipals. El resultat d’aquestes ha canviat l’escena política tradicional establerta fins ara. Com tot allò que s’estrena i no es conegut, aquest resultat genera expectativa en els veïns i les veïnes del barri. Han sorgit preguntes que volen respostes amb un interés concret per saber com es traduirà la tasca d’ aquest nou mandat en els projectes que afecten als barris de La Marina.

L’Associació de Comerciants de La Marina ( ACLM  ) també es planteja quines són les repercusions que poden esdevenir-se amb aquest nou horitzó al Consisitori. Amb el tarannà que la caracteritza,  l’Associació comença el setembre treballant  en diferents qüestions que van quedar pendents tot just abans d’iniciar-se les vacances d’estiu.

Entre les qüestions que el barri té pendent i que suposa un projecte vital per a la zona és la construcció de l´ àrea urbanística de La Marina del Prat Vermell. Amb la mirada posada al futur i tot plegat amb la il·lusió que genera pensar  que una ampliació com aquesta al barri pot esdevenir la possibilitat de desvincular els barris de La Marina d’aquelles etiquetes negatives que des de fa anys que l´acompanyen.

Des de les diferents associacions veinals hi ha empenta per canviar aquesta imatge de La Marina. Però els dubtes apareixen quan s’analitzen alguns dels  projectes previstos pel barri, els quals no han arribat a fer-se realitat. El cert és que això és una evidencia constatable: al passeig de la Zona Franca hi ha estacions de metro barrades que no tenen una data d’obertura proposada. No hi ha accès al metro, ni es coneix quan hi haurà, malgrat durant anys els veïns han patit i continúen patint encara avui, les obres de la construcció de la línea 9.

També hi ha una Porta Firal magnífica que es troba ubicada al cor del Passeig  però  malgrat aquesta presència al barri, la Fira no aporta a la zona més que congestió del trànsit viàri durant els esdeveniments que es celebren anualment. Definitivament, la Fira no té cap repercusió positiva pel barri: ni econòmica, ni laboral, ni comercial, ni socialment,  per a la comunitat.

Tots aquests fets han fet reflexionar a l’ACLM sobre la importància del futur del barri. Un barri per ampliar i canviar cap a la millora de la vida dels seus habitants. Per això i sense cap dubte entre els projectes que els comerciants han proposat per dinamitzar tota l’activitat comercial i alhora aconseguir millores socials per a la zona és la de fer unl canvi de nom de l’eix urbanístic més important del barri: el Passeig de la Zona Franca. Amb aquesta iniciativa s’ha començat a demanar l’opinió dels comerços associats de La Marina.

Una iniciativa per estrenar un nou nom i desvincular l´avinguda vertebral del barri de La Marina d’una nomenclatura associada a un temps antic,  que cal deixar endarrera i redefinir-lo com un passeig per un nou barri, més vinculat al nom d’un futur boulevard on la gent estigui ben orgullosa de passejar i de viure.

L´ACLM us anirà informant de les propostes sorgides per nomenar el passeig de la zona franca i l’acceptació d´aquesta proposta tant a nivel veinal com a nivel de Districte.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.