Qui és qui al nou consell de Sants-Montjuic?

Font: Ajuntament De Barcelona

La Marina passa de tenir 4 veïnes com a conselleres a només una: surten Maribel Sánchez, Lourdes Vidrier i Esther Pérez, i es manté Ana Trapero.

Amb la nova legislatura municipal inaugurada, el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc es va constituir el passat 13 de setembre.La regidora Neus Munté cedeix la presidència de la Mesa del Consell a Marc Serra, exregidor de districte, càrrec que ara recau en Raquel Gil.

Els consellers i conselleres, veïns i veïnes, cares conegudes als seus barris i que participen en la política intentant amplificar l’eco de les necessitats veïnals, ja han pres possessió del càrrec. De la nova etapa cal destacar els canvis del nombre de representants degut al resultat electoral. Així BEC passa de 6 a 5; PSC de 4 a 5; Trias per BCN de 2 a 4; i ERC de 5 a 3. El PP recupera representació al districte, perduda la passada legislatura, i Vox també obté una cadira a la Sala de Plens del Districte.

Per gènere preval una majoria masculina: hi haurà 8 dones i 11 homes. Si centrem la mirada generacional, la mitjana d’edat entre tots ells és de 43 anys. El grup més jove és el de Trias x Barcelona (26,5 de mitjana) i a l’altra cantó, hi és el grup amb una mitjana d’edat més gran ERC (55 anys de mitjana) i el PSC (48 anys de mitjana). Finalment, per formació, cal destacar que d’entre els 19 representants, 15 tenen formació superior, tot i que els 19 tenen formació especialitzada en alguna àrea.

Per barris, on actualment resideixen més consellers és la Bordeta, amb 4; li segueix Sants i Poble-Sec, amb 3 cadascú; Hostafrancs n’acull 2, i la Marina de Port i Font de la Guatlla se’n porten un. Els barris que no tenen cap veí assegut al ple del Districte són la Marina del Prat Vermell i Sants-Badal. Dos consellers són veïns de l’Hospitalet i un viu a Premià de Mar (VOX). Cal destacar que la passada legislatura hi havia fins a 4 veïnes conselleres de diferents partits: Maribel Sánchez (PSC), Lourdes Vidrier (ERC) i Esther Pérez i Ana Trapero de (BEC) ara, però, només es manté aquesta última. Pel que fa als portaveus, tots coneixen el funcionament del Districte i repeteixen en el càrrec, tret del de Vox.

Qui son i a què es dediquen aquests representants que miraran d’incidir en la realitat dels barris del Districte de Sants Montjuic? Al web www.lamarina.cat, tot el detall!

Del grup socialista en són:

Albert Deusedes. Té 48 anys, és veí de la Bordeta i prestarà servei a Sants-Badal. Té estudis de Dret i és empleat de la corporació municipal. Afiliat a UGT, és soci de Metges Sense Fronteres i del FC Barcelona.

Núria Pey. Té 65 anys i també és veïna de la Bordeta; serà consellera del seu barri. Llicenciada en Filosofia i Lletres, ha treballat en el camp de la psicologia. Ha estat, a més, coordinadora tècnica de la Fundació Mémora.

María Conesa. Té 32 anys, veïna del barri de Santa Eulàlia, a l’Hospitalet de Llobregat, serà la consellera de la Font de la Guatlla. Exerceix com a advocada.

Manuel Ferrando. Veí del Poble-Sec, té 33 anys, un doctorat i estudis en Biomedicina. És professor de l’Institut Margarida Xirgu, també a l’Hospitalet, i membre de la Societat Catalana de Biologia.

Eudosio Gutiérrez. Del Poble-Sec i amb 62 anys serà conseller del seu barri i dels barris de la Marina. És tècnic Especialista en Electromecànica de l’Automòbil i expresident de l’Associació de Comerciants Poeta Cabanyes i l’Associació de Comerciants del Poble-Sec

Del grup Trias per Barcelona

Georgina Lázaro. De 32 anys i veïna de la Font de la Guatlla, serà la consellera de Sants i el Poble-Sec. És llicenciada en Dret i especialista en Dret fiscal. Assessora el seu grup municipal i, fins ara, havia estat consellera de la Marina.

Jofre Mont. Amb 23 anys, ve d’Hostafrancs, barri que representarà junt amb Sants-Badal. És graduat en Economia i cursa un màster de Fiscalitat. Com a curiositat, és aficionat al tennis, esport que ensenya.

Laura Cuadrado. Té 24 anys i és veïna de la Bordeta. Durant aquesta legislatura, representarà el seu barri junt amb la Font de la Guatlla. Entre altres, ha estudiat Ciències Polítiques i Gestió Pública, molt vinculada amb entitats socials privades.

Albert Torelló. Amb 27 anys i nascut a Vilapicina, al districte de Nou Barris és graduat en Biomedicina i ha cursat un màster en Genètica. La seva trajectòria professional passa per la recerca biomèdica i ara treballa en una consultoria sobre polítiques d’innovació i assumptes públics. Durant aquesta legislatura, serà el conseller dels barris de la Marina.

De Barcelona En Comú, en són consellers:

Ancor Mesa. Amb 38 anys, ha viscut a la Marina i ara a la Bordeta, barri que representarà. És llicenciat en Sociologia i doctor en Psicologia Social. Ha estat molt vinculat al moviment veïnal de Barcelona i, de fet, ha exercit com a sociòleg per a la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB). Ha estat assessor de l’exalcaldessa Ada Colau com a coordinador territorial.

Carolina López. Té 45 anys i viu al Poble-Sec. De professió, traductora i intèrpret, camp al qual s’ha dedicat tota la vida. Ha format part del moviment ecologista europeu i del partit verd Equo des dels seus inicis.

Ana Trapero. Està en la cinquantena de la vida i és nascuda a Can Clos; ara és veïna de Sant Cristòfol. Serà la consellera dels barris de la Marina i de la Font de la Guatlla, i de les àrees de feminisme/LGTBI i economia i comerç. Té estudis de Gestió i Administració, i ha estat molt vinculada amb el món sindical, associatiu i de voluntariat.

Jorge Trujillo. Té 36 anys i és veí de Sants. Va néixer a Colòmbia, però ha crescut entre Astúries i Barcelona. Ha estudiat Comunicació Audiovisual i té un màster de Cinema, un postgrau en Polítiques i actualment és doctorand de Comunicació. Interessat en el camp de les migracions, ha estat militant en diferents plataformes i assemblees de barris com la PAH. És soci del Centre Social de Sants, un espai que té com a referent.

Ana Maria Sans. Encara no ha pres possessió del càrrec.

El grup d’Esquerra Republicana està representat per:

Pepe Pérez. Va néixer fa 63 anys a la Bonanova, on van emigrar els seus pares d’Águilas, Múrcia, per treballar de cuinera i de majordom. Ara viu a Hostafrancs i serà el conseller del barri de Sants. És llicenciat en Dret i té un postgrau de Mediació Civil, Mercantil i Familiar. És especialista en Mediació Comunitària, i des de fa 40 anys és procurador de tribunals. Destaca la seva vinculació amb els castellers de Sants.

Verònica Vives. Va créixer entre Sants i la Bordeta, on va estudiar a l’Escola Proa. És diplomada en Treball Social i té un màster en Polítiques Socials i Mediació Comunitària. És treballadora social en l’àmbit de la vulnerabilitat residencial. Ara, amb 47 anys, hi segueix vinculada. Durant aquesta legislatura, serà la consellera d’Hostafrancs, Font de la Guatlla i el Poble-Sec.

Francesc Almacelles. Té 55 anys i ha viscut a la Bordeta, Badal i Sants. Ha estudiat Ciències Polítiques i Sociologia, i des de fa 25 anys treballa en l’àmbit de la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. És soci d’Òmnium i serà el conseller dels barris de la Marina, la Bordeta i Sants-Badal.

El Partit Popular està representat per:

José Antonio Calleja. Amb 55 anys, porta des del 2005 com a president del PP de Sants-Montjuïc. És tècnic especialista al Departament de Justícia de la Generalitat, però ha estat reposador a El Corte Inglés, venedor en un quiosc de les Rambles i detectiu privat. A més, va ser monitor de bàsquet i de lleure. Li agrada el bàsquet, el pàdel i el futbol sala, i és soci del Barça. És l’únic conseller del PP per a tot el districte, però reconeix una “especial estima i debilitat per la Marina”.

I finalment, de VOX n’és conseller:

Miguel Martínez. Té 39 anys i va néixer a Horta, malgrat que ara viu a Premià de Mar. A la legislatura anterior, era el conseller de Valents. Estudia Geografia i Història i té una empresa de màrqueting digital. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el camp de la publicitat i la història. És membre d’Historiadors de Catalunya i presentador de “L’Hora Dolça”, de Dolça Catalunya, un programa en línia sobre política.

“Amb ganes que comenci el curs polític”

Amb la lupa posada en tots els consellers i conselleres, alguns d’ells es van deixar veure el passat 17 de setembre a la Trepitjada del Raïm del Plus Ultra, on van debutar davant de les entitats de la Marina que hi van assistir. A més de ser la primera festa del barri on els polítics coincideixen després de les vacances, enguany ha coincidit amb l’inici del nou curs polític i la constitució del nou Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc.

El conseller portaveu del grup socialista, Albert Deusedes, traslladava el seu compromís de seguir donant-li suport a la festa, “molt arrelada al barri i l’única d’aquestes característiques a Barcelona, i per això, des del govern del Districte, seguirem donant tot el suport perquè no es perdi, perquè és una festa que no ve feta de l’administració, sinó que són les entitats del barri, veïns i veïnes voluntàries qui la mantenen viva”, comentava.

Per la seva banda, el regidor de Barcelona En Comú i ara president del Consell del Districte, Marc Serra, aprofitava per avaluar els resultats de les eleccions municipals, que malgrat haver estat la força més votada al Districte, no van aconseguir formar govern. “Vam fer una aposta per evitar el govern de Trias, que venia a desmuntar tot el que havíem fet durant els últims anys, i que hi hagués un govern progressista i d’esquerres”, explicava.

La Georgina Lázaro, consellera portaveu de Trias Per Barcelona al districte, reivindica l’equip jove que conforma el seu grup municipal: “volíem fer veure que els joves també participem de la política”. Així mateix, la Laura Cuadrado i el Jofre Mont, també consellers, exposen que el seu objectiu és “millorar la vida dels nostres veïns i veïnes” i que “si el govern hi posa voluntat, ajudarem des de l’oposició per aconseguir-ho”.

Com sempre, la trepitjada és una oportunitat perquè les autoritats polítiques es deixin veure entre les entitats participants després de l’estiu. El conseller Pepe Pérez transmetia la voluntat de “desenvolupar tots els projectes que estan pendents a la Marina perquè tenim una aposta amb aquest barri des fa molts anys”. Francesc Almacelles, també conseller, afegia que ho faran amb “moltes ganes, voluntat d’aprendre, escoltar, compartir i treballar en positiu”.

I ara que el Partit Popular ha aconseguit tornar al Consell Plenari, el conseller José Antonio Calleja defensava una oposició “constructiva,proactiva i propositiva”, i recordava que “vam oferir la mà estesa al govern municipal per lluitar plegats per tots els barris”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.