El ple del districte, en 7 breus

MIQUEL VERA|

Ahir, dimarts 4 deMarç de 2014 va tenir lloc a la seu del districte de Sants Montjuïc, el ple ordinari, que va comptar, com és normal, amb la presencia dels líders de Convergencia i Unió, d’Unitat per Barcelona, del Partit Socialista de Catalunya, del Partit Popular i d’Iniciativa per Catalunya – El Verds.

A continuació us resumim, allò més destacat que va deixar el ple.

  1. Els manifestants contraris al desallotjament de Can Vies, van rodejar la seudel districte mitjançant una cadena humana, davant l’atenta mirada dels més del mig centenar d’agents de seguretat desplaçats per protegir l’edifici on se celebrava el ple. La protesta va ser molt sorollosa, tant, que des de la sala de plens del districte, se sentien perfectament els crits de protesta i els petards llençats pels manifestants.
  2. La primera qüestió tractada al ple va ser l’establiment d’uns nous criteris per a la celebració de fires no sedentàries al Districte. Aquesta mesura, recolzada per la majoria dels grups presents al districte, imposarà un major control de les fires de comerç al carrer que se celebren a Creu Coberta entre d’altres espais. L’objectiu del districte serà potenciar la presencia de comerços dels barris de Sants Montjuïc a les fires, i intentar reduir el màxim possible l’afectació que aquests esdeveniments tenen al trànsit i a la mobilitat.
  3. El regidor del districte, Jordi Martí va anunciar un pla d’ocupació pel barri de La Marina,ja que aquest és un dels més afectats pel drama de l’atur a tota la ciutat de Barcelona.
  4. El transport també va ser un dels protagonistes del ple. Per una banda el regidor es lamentava de no poder aportar novetats respecte a la qüestió del metro de la Zona Franca. Per contra si que ha assegurat que a partir del mes que ve, aquesta zona del districte veurà reforçada la seva xarxa de bussos, amb noves parades i més freqüència de les línies 9, 37 i 109.
  5. El conseller d’Unitat per Barcelona – Esquerra Republicana va plantejar una qüestió que ha generat gran polèmica d’altres districtes de la ciutat, com seria el tancament de comerços històrics amb l’aplicació de la nova llei d’arrendaments. El conseller republicà va posar com a exemple un cas ben proper; el tancament de la Xurreria Montse.
  6. El ple va tenir un punt de polèmica quan Cristòfol Hortolà, va qualificar l’actitud del regidor del districte, Jordi Martí de “paranoide”, ja que segons el polític d’ICV Martí es mostra obsessionat amb les crítiques a la seva gestió, i sovint, es defensa atacant. Com a rèplica, el regidor va assegurar que la seva salut mental encara es conserva, i tot bromejant va matisar, que no sabia quant suraria en aquest estat.
  7. El ple del districte va acabar amb una de freda i una de calenta. Per una banda, cal destacar una mostra de companyerisme entre els consellers de diferents partits, quan la majoria d’ells (amb Albert Deusedes al capdavant) van condemnar l’assetjament que el regidor del districte està patint per part de certs grups violents. Per contra, el ple del districte no va ser capaç d’aprovar una declaració conjunta amb motiu del dia de la dona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.