L’alcalde Trias visita Plus Ultra-La Vinya per destacar l’actuació de l’Ajuntament al districte

Sandra Cabrerizo

Les obres al barri del Plus Ultra són una iniciativa més que demostra la potencialitat d’aquesta zona de Barcelona

CARLA GENÍS

L’ajuntament ha desafectat gran part dels habitatges de Plus Ultra-la Vinya que es veien afectats pel Pla General Metropolità (PGM) de 1976, que preveia eixamplar el carrer Mare de Déu de Port i eliminar el conjunt de cases que configuraven la barriada.

Paral·lelament, s’engegarà una pla d’ajuts a la rehabilitació de les cases, que acompanyarà a les millores urbanístiques dels carrers del Plus Ultra que des del mes d’octubre de 2014 es duen a terme. D’aquesta manera, es recuperarà “una zona molt interessant de Barcelona, que s’havia vist afectada pels anys i havia quedat abandonada”, explica l’alcalde de Barcelona durant la seva visita al barri del Plus Ultra- La Vinya.

Trias també ha ressaltat les grans possibilitats que té el districte de Sants-Montjuic, en el qual l’Ajuntament ha fet grans inversions al llarg dels últims quatre anys i ha permès la construcció de la Marina del Prat Vermell o la transformació i canvi que ha generat la Fira de Barcelona en aquesta zona.

Tot i així, també recorda que una de les grans carències continua sent l’arribada de la línia 9 del metro: “ara per ara, l’Ajuntament no té cap paper protestant perquè arribi el metro, però estem treballant perquè això sigui una realitat, no només protestant com es limita a fer alguna gent, també col·laborant i posant totes les eines”, comenta Trias. Per això, davant de discursos del PSC a favor de l’arribada de L9 a la Marina, l’alcalde barceloní dóna al seu suport “perquè tots hem de fer arribi el metro aquí”, però adverteix als socialistes que “no es pot projectar tot això del metro sense haver tingut en compte tots els diners que suposava un projecte d’aquestes dimensions”. Amb les eleccions municipals del maig, Trias garanteix que continuaran totes les iniciatives previstes a l’inici de la legislatura i garantir la millora de tots els barris.

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la desafectació de la barriada de Plus Ultra-La Vinya per tal de conservar-ne la configuració i l’estructura urbana, així com el conjunt de cases, que tenen un caràcter singular i històric. Aquesta modificació proposa la desafectació que pesava sobre part dels habitatges d’aquest conjunt urbà. Els habitatges a tocar del carrer de la Mare de Déu de Port estaven afectats perquè el planejament urbanístic que ara es modifica proposava ampliar aquest carrer fins als 16 metres, cosa que hauria fet desaparèixer el conjunt de cases que configura aquesta barriada gairebé centenària. En concret es desafecten 37 habitatges al carrer Mare de Déu del Port. També es desafecten 6 habitatges més per l’ajust de qualificacions a la realitat existent a la cantonada aviador Ruiz de Alda/aviador Franco.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.