Dimecres 12, novembre 2025
- Publicitat -
Inici El blog Pàgina 137
Sisena etapa de #LaTravessa, pel Rubén Cruz. Avui ens movem dins la comarca d’Osona, del seu llevant cap a la plana de Vic, que li fa de nucli i veritable cor. «La plana de Vic és el rovell de l’ou de la comarca d’Osona.  La seva veritable importància rau, em sembla, en el fet que és la comarca de Catalunya més sedimentada,...
El restaurant Jojoto, especialitzat en el menjar veneçolà, ha estat escollit guanyador de la vuitena edició de La Marina Tapea gràcies a la seva proposta, “cachapa negra”. La tapa consistia en una truita de blat de moro farcida de calamar en tempura, melmelada de llimona i maionesa dolça. Un tast diferent i refrescant que va ser tot un èxit...
Cinquena etapa de #LaTravessa, pel Rubén Cruz. L’etapa d’avui ens porta de la Garrotxa a la comarca d’Osona, acompanyats per en Josep Pla, el nostre guia en 'mode' text. En el seu llibre ‘Viatge a la Catalunya Vella, De l'Empordanet a Andorra: Tardor’ Josep Pla explica, d'una manera més literària que descriptiva, la seva estada a l'hostal de Sant Esteve d’en Bas...
Quarta etapa de #LaTravessa, pel Rubén Cruz. Avui venim del Gironès, i acabem la jornada a la comarca de la Selva. Els nostres guies (en Pla per l’escrit, i en Català-Roca en ‘mode’ gràfic) ens acompanyen: «La Selva és una depressió geogràfica en forma de quadrilàter tancat per tres costats gairebé tota rodejada de muntanyes; oberta només pel cantó de les...
Tercera etapa de #LaTravessa, pel Rubén Cruz. En Josep Pla esmenta Bàscara dins la xarxa viària de la comarca i, per tant, si va passar-hi amb el company fotògraf Francesc Català-Roca des del sud camí de l’Alt Empordà, no s’hi van aturar. Per això, dono aquesta breu notícia de la seva recent història, publicada a l’Enciclopèdia Catalana: «La seva situació com...
Text: Albert Aguilar Les 'iguanas' van ser segones amb la seva rutina sobre l'Evolució de Darwin amb una puntuació de 182.8509 L'equip espanyol de natació artística estarà en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 després d'aconseguir una de les tres places en el Preolímpic de la Piscina Sant Jordi (Barcelona); les 'iguanas' van ser segones amb la seva rutina sobre l'Evolució...
Text: Albert Aguilar A l’edició d’enguany, una vegada més Mohamed Elghazouany ha estat el guanyador en la categoria masculina amb un temps de 33' 51" L'emoció de les curses va tornar als carrers del Districte de Sants-Montjuïc amb la setena edició de la Salomon Run. Malgrat la calor xafogosa primaveral de la ciutat de Barcelona, Mohamed Elghazouany i María Constança Begliardo...
Que com que és de fruites d’estiu no és una sopa calenta, ans al contrari, la menjarem fresca. Per a fer-la necessitarem: Dos préssecs Dues Nectarines Mig quilo de Cireres Una taronja sencera Una llimona Un litre de most o suc de raïm 100 g. De sucre integral Un bastó de canyella, un clau d’olor i dues estrelles d’anís. En primer lloc hem de rentar bé la fruita....
Text: Albert Aguilar L’equip femení es va constituir al març i l’ha impulsat l’Alba Rodríguez, una jove de 19 anys que recentment s’ha aficionat a practicar la petanca El Club Petanca Sants, fundat el 1985, ha estrenat un equip de competició femení format per una desena de jugadores. D’aquesta manera ja són quatre els equips de competició que té l’entitat. L’equip femení...
Text: Paco Marín Vaig a la meva cita narrativa amb La Marina, periòdic mensual que l’Associació de Mitjans de Comunicació Local edita i reparteix gratuïtament, per a tot aquell que vulgui conèixer i viure al barri. El passat dia 3 de juny vaig anar a una sessió de cine fòrum al nostre barri de Sants. Projectaven la pel·lícula El último...
Port Barcelona
L’acord té la voluntat de concretar un espai de col·laboració per compartir projectes, fomentar el talent i promocionar la ciutat com a referent d’aquest sector. L’Ajuntament de Barcelona impulsarà una estratègia d’Economia Blava -economia sostenible i lligada a l’aigua i al mar- com un dels sectors prioritaris i de futur per al reimpuls econòmic de la ciutat, tal com s’ha...

Olor d’estiu

0
Text: Pau Espí L’estiu ja és aquí. Aquest any li ha costat més del normal arribar, però ara que ja el tenim entre nosaltres, fa pinta que s’hi quedarà uns quants dies. I quines grans alegries que ens dona l’estiu: La calor insuportable, els mosquits, la sorra de la platja, la calor insuportable, els turistes en massa, la xafogor que...
Resum de la privadesa
La Marina

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries o de funcionalitat, fan possible el correcte funcionament de la pàgina web i sempre han d'estar activades

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza cookies de rastreig per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.

  • https://streaming2.elitecomunicacion.es:8248/stream
  • https://lamarina.cat/
  • LA MARINA RADIO 102.5 FM