La primera edició de “Viu Montjuïc” acull 30 mil persones i 70 activitats culturals

Marta Campos

El passat cap de setmana es va realitzar la primera edició de “Viu Montjuïc” amb un èxit total. El projecte, que forma part del Pla d’Actuació del Parc Montjuïc 2019-2020, va ser organitzat per 22 equipaments que oferien 70 activitats culturals i d’oci la majoria d’elles gratuïtes.

L’objectiu de l’edició ha estat redescobrir el parc pels barcelonins i barcelonines i donar visibilitat a l’activitat cultural. És per això que, entre les activitats, es va poder gaudir d’itineraris guiats, jocs de pistes, concerts i espectacles de dansa i teatre, entre moltes altres.

Jordi Martí, responsable de l’àrea de cultura de l’Ajuntament, ha valorat positivament l’assistència assegurant que “Són xifres comparables a les registrades durant La nit dels museus d’abans de la pandèmia”. I és que, al llarg del cap de setmana, el Castell de Montjuïc va rebre uns 10.000 visitants, el Caixaforum més de 5.000, tant el MNAC com el Jardí Botànic al voltant de 3.000 i la Fundació Joan Miró quasi 1500.

Si bé és cert, cal destacar que una de les claus de l’èxit ha estat la bona col·laboració dels directors dels diferents equipaments que han participat en la iniciativa, entre els quals es troben el Lliure, el Mercat de les Flors, la Fundació Joan Miró, la Fundació Mies van der Rohe, l’Institut del Teatre, el MNAC o el Poble Espanyol, també del barri El Graner i el Teatre de Los Sentidos.

Així doncs, Montjuïc es va convertir en el centre cultural de la ciutat durant el cap de setmana. Les elevades xifres d’assistents i entitats col·laboradores evidencien el triomf d’aquesta iniciativa que, sense dubte, ha estat un gran atractiu cultural.

Per la seva banda, el Departament de Cultura es mostra convençut i preveu que l’edició es repetirà l’any vinent.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.