La Comparsa Gaditana de Barcelona visita La Marina Fm

Marta Campos

José Luis Serrano i Antonio de la Flor, ambdós membres de La Comparsa Gaditana de Barcelona, van visitar el programa Més a prop teu per explicar el funcionament de la comparsa i repassar la seva trajectòria.

Amb aquesta visita van anunciar que, el pròxim dissabte, 16 d’octubre, oferiran una actuació a l’Auditori Sant Ildefons de Cornellà. A partir de les 21h, el grup format per 15 membres interpretarà les seves comparses.

Però, per començar, què és una xirigota? Doncs, es pot definir com una agrupació coral dels carnavals. Solen estar compostes per 7 o 12 persones que canten en diferents tons als carrers o als auditoris acompanyats d’instruments.

Tot i això, expliquen que la comparsa no és exactament el mateix sinó que “La xirigota juga més amb la ironia i l’humor. En canvi, a la comparsa són més persones, en lloc de dues guitarres són tres i es canten temes més seriosos i crítics amb ironia també, però amb una denúncia i un compromís social portat més enllà”.

La Comparsa Gaditana de Barcelona va iniciar la seva trajectòria el 2018 i els dos últims anys han assistit al Teatre Falla a Cadis al concurs d’agrupacions. Tot i que no van aconseguir passar de fase asseguren que “L’experiència val la pena, el premi més gran va ser el viatge de Barcelona a Cadis”.

Es mostren orgullosos de la feina feta fins ara i asseguren que el concert que oferiran és una antologia dels tres últims anys. La duració de l’actuació serà d’uns 20 minuts on realitzaran una presentació en dos passos dobles i continuaran amb cuplés que estan marcats per un toc més irònic i humorístic.

Això sí, les disfresses i la gresca no faltaran. De fet, comenten que, com són ja tres anys de comparses, faran una barreja i cadascun anirà disfressat d’una diferent, entre les quals es troben la comparsa El botas, Las Mareas i Los Primavera.

Per acabar, recorden que són col·laboradors de la Creu Roja i que, per tant, aquells que s’animin poden portar aliments no peribles i productes d’higiene personal. 

Per a més informació, podeu consultar el seu Instagram @comparsabarcelona o Twitter @comparsabcn

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.