S’ajorna la celebració de la Matinal del Club Ciclista Catalunya a La Marina

Encara es busca una nova data que sigui compatible amb el calendari federatiu de ciclisme

Fotografia: Club Ciclista Catalunya

Text: Albert Aguilar

Aquest diumenge 22 de març estava prevista que se celebrés pels carrers del barri la Matinal Ciclista del Club Ciclista Catalunya. No obstant això, la declaració de l’estat d’alarma provocat per l’expansió del virus, covid-19, ha fet que la Federació Catalana de Ciclisme aturés de forma immediata tot l’esport al territori català.

El ciclisme en ruta té la característica que no es pot duu a terme a porta tancada i sense espectadors. Aquesta prova ciclista té lloc cada any al districte a l’inici de la primavera i es fa alternativament una edició a Sants i una altra a La Marina. La d’enguany s’hauria disputat aquest diumenge 22 al Passeig de la Zona Franca entre la carretera del Prat i el Carrer Foc entre quarts de 9 i dos quarts de 15.

Ara mateix, la competició no té un dia fixat per la seva celebració. El director del Club Ciclista Catalunya, Josep Beltran, assegura que es tractarà de programar una nova data que sigui compatible amb el calendari federatiu de ciclisme.

Aquesta era l’única matinal que es disputava a la ciutat de Barcelona. L’entitat organitzadora, el Club Ciclista Catalunya, existeix des que l’any 1946 va néixer al districte de Sants Montjuïc, tot i que afiliada a la Unión Velocipédica Española. Després de més de dues dècades consecutives, l’equip va haver de plegar per motius econòmics. L’any 2016, el Club Ciclista Catalunya va reaparèixer de la mà d’un exdirector de la Volta Ciclista a Catalunya, Josep Beltran i Llaveria. Aquesta nova etapa de l’entitat ha estat marcada principalment per la creació d’una escola de ciclisme per nens i nenes d’entre 5 i 16 anys i per l’organització de la Volta Ciclista al Penedès.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.