Període d’incertesa al comerç local

L‘Associació de Comerciants de La Marina veu amb preocupació i incertesa el futur del comerç local a La Marina. Des de dissabte, quan es va donar l’ordre de confinament, la majoria dels comerços de La Marina van haver d’abaixar la persiana, exceptuant aquells dedicats a l’alimentació, telefonia, comerç electrònic i sanitaris.

Ara, com afirma la Mei Márquez, presidenta de l’Associació de Comerciants de La Marina, la seva principal preocupació és el tema econòmic. Les mesures anunciades pel govern i que encara no se sap com s’aplicaran. Un dels aspectes principals que ara preocupa a l’Associació és el pagament dels impostos del primer trimestre, que tanca ara al març. Com afirma la Mei és un tema complicat perquè “Sí que hi ha hagut activitat durant gener i febrer i la primera quinzena de març, però ara els comerços han de tirar amb això i tenen poca liquiditat”.

La majoria de comerciants són autònoms, i una altra de les propostes que s’estan plantejant és l’exempció de pagar les quotes d’aquest mes de març. També el pagament dels lloguers és un altre dels interrogants, ja que a molts dels comerciants els hi suposarà un esforç extra.

Totes aquestes demandes s’estan ja negociant i lluitant per aconseguir que s’imposin unes mesures efectives. Des de l’Associació de Comerciants i la Fundació Barcelona Comerç, de la qual formen part, han publicat un manifest a les seves xarxes amb totes les reclamacions que creuen oportunes.

De no prendre aquestes mesures adequades l’impacte en l’economia del comerç local pot ser molt gran. Com afirma la Mei “el comerç local ja estava tocat i havíem pres una sèrie d’iniciatives per fomentar-lo, però ara tot això està parat”. Per això ella demana que les autoritats prenguin les mesures “hem d’aguantar aquest primer cop i lluitar entre tots o si no hi haurà comerços que hauran de tancar de manera definitiva”.

Des de l’Associació recomanen als comerciants que han hagut de tancar mantenir-se informats. També per als que mantenen oberts han recomanat seguir totes les mesures de seguretat i estan preparant cartelleria perquè tothom sàpiga quines són.

De moment, des de l’Associació de Comerciants ja han pres la mesura d’exemptar el pagament de la quota als seus socis i ofereixen tota la informació que els hi va arribant a la seva web. La Mei assegura que entre tots podrem superar aquesta pandèmia.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.