Tallers de digitalització per a principiants a Can Clos i La Vinya

Sandra Cabrerizo

ANA SÁNCHEZ |

Durant tot el mes de desembre s’estan duent a terme dos Tallers de Digitalització, al Casal de Barri La Vinya i el Casal de Barri Can Clos. Es tracta d’aprendre a navegar per Internet a través d’una tableta i està destinat a persones de totes les edats amb cap coneixement informàtic o nocions molt bàsiques.

Els cursos són impartits per voluntaris experts en les noves tecnologies procedents de les empreses d’Orange i Vodafone, depenent de la seva disponibilitat horària. Segons explica Miguel Cánovas, un dels tutors, l’oferiment va arribar a través de l’empresa on treballen, que per a aquesta formació són Orange i Vodafone.

En el cas del Casal de Barri La Vinya, els voluntaris van canviant cada poc temps en funció de les hores que poden dedicar. Jordi Caballé, treballador d’Orange, farà quatre hores de classe al desembre i altres quatre al gener. No és el primer voluntariat que fa però sí el primer en el qual ha de donar classe. “Prèviament ens donen informació, es van fer un parell de xerrades explicant-nos per a qui anava dirigit el curs, el tipus de persones, els seus coneixements, com hi havia que explicar les coses. Una petita guia”, explica Caballé.

El Casal de Barri Can Clos està funcionant de manera diferent i és que allà són dos tutors, que dediquen un dia a la setmana cadascú durant tot el mes de desembre. “Com que l’altra professora treballa al mateix lloc que jo, normalment fem un café durant la setmana per informar-nos mútuament de l’evolució dels alumnes”, explica Miguel Cánovas, també provinent d’Orange, i afegeix que “per als que no tinguin aquesta oportunitat, hi ha un fòrum a Internet compartit per tots els tutors”.

Els assistents als tallers valoren molt positivament aquesta formació. “A mi m’encanten aquesta mena de classes. Veus que l’ajuntament va tenint interès per les persones del barri. Fan cursos perquè la gent tingui al·licients. Tot el que es faci per ajudar al barri és benvingut”, diu Marsi Ruíz, una de les alumnes.

Les classes tenen una capacitat de 12 a 15 persones, depenent de les tabletes de què despongui el centre. S’ensenya des de com encendre el dispositiu i fer-lo servir fins com crear un compte de correu electrònic o com accedir, valorar i descarregar una aplicació, “viatjar” amb Google Earth i manejar-se amb Google Maps.

Aquests tallers formen part d’un projecte pilot de l’Ajuntament de Barcelona. Als dos cursos de Digitalització actius des de desembre s’afegirà un altre al Casal del Barri de Sant Cristòfol, que es preveu que comenci aviat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.