El barri del Plus Ultra prepara la 29a trepitjada del raïm

El barri del Plus Ultra ja ho té tot enllestit per celebrar els dies 19, 20 i 21 de setembre la popula Trepitjada del Raïm al Carrer, a la qual tots els veïns estan convidats. Com cada any, el barri realitzarà activitats tan tradicionals com els àpats populars al carrer, jocs i espectacles infantils, actuacions de dansa i música, cantades d’havaneres, ball al vespre i la tradicional trepitjada de raïm, on tothom que vulgui. L’origen d’aquesta celebració l’explica Francesc Boix, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Plus Ultra: “Antigament en les terres on ara hi ha cases, hi havia vinyes, i els nens i nenes hi anaven a trepitjar el raïm quan es feia la verema”. Fa 28 anys, el celler Peña va voler rememorar aquest acte i va organitzar la 1a Trepitjada de Raïm al Carrer, recuperant així l’esperit d’una festa que molts veïns mantenien en el record. Posteriorment l’Associació de Veïns va agafar el relleu, i amb la col•laboració del Celler Peña, va organitzar la festa per a grans i petits. “Vam seguir amb aquesta festa perquè era una manera de millorar el barri”, explica Francesc Boix, president de l’Associació de Veïns del Plus Ultra. De fet, els seus veïns n’estan molt orgullosos perquè és l’única trepitjada que es manté a tota la ciutat.

Però no tots són flors i violes, des de l’Associació de Veïns destaquen els pocs diners que tenen per celebrar aquesta festa. Enguany, s’han vist obligats a suprimir la tradicional cantada d’havaneres del Grup Montjuïc per la manca de recursos. “L’Ajuntament ens dóna una subvenció, tot i que encara no l’hem cobrat”, explica Boix, i continua “La Generalitat, en canvi, no ens dona res perquè ens diuen que la festa no té cap valor”. Malgrat tot, Francesc Boix afirma que “la intenció és seguir celebrant la Trepitjada durant molts anys”.

La festa sempre s’ha caracteritzat per fer entrar tothom a unes activitats pensades per a totes les edats. Com cada any la festa començarà amb la Missa a la Parròquia Mare de Déu de Port, on es recorda a totes aquelles persones, veïns i amics que en han deixat. Aquí teniu tota la programació.

10501995_501492779981982_9207404126684264940_n

Fotografia: Agustín Forteza

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.