El Grup d’Opinió Àmfora proposa un debat europeu

ANDREW HERNÁNDEZ

La Biblioteca Vapor Vell va acollir un debat obert sobre Europa, el passat 9 de maig, sota el nom de Joves i Grans fem Europa i organitzat pel Grup d’Opinió Àmfora. Coincidint amb la diada d’Europa i amb la proximitat de les eleccions europees, el debat és una continuació d’altres que han anat organitzant aquest grup d’opinió any rere any sobre temes relacionats amb el continent, com ara la ciutadania europea o el Pla Bolonya. El debats d’Àmfora tenen l’objectiu de donar a conèixer la situació de la societat i facilitar la reflexió personal amb l’ajuda d’altres persones, per tal de crear opinions i reflexions pròpies.

Una utopia anomenada Europa

Jaume Jané, portaveu al debat del Grup Àmfora, va obrir la sessió amb un discurs ple d’il·lusió i confiança pel que fa el nostre continent. “Europa és una de les metes més utòpiques de Catalunya” deia el mateix Jané mentre destacava la importància de formar part del territori.

El ponent convidat al debat, Jose Antonio Gallego, va aportar la seva experiència personal i laboral per parlar d’Europa. Gallego és Conseller Delegat d’EINSMER, una fundació que treballa  per la integració dels ciutadans europeus al continent. El membre d’EINSMER va destacar que si els europeus no es mantenen units no són res, ja que els últims estudis de futur col·locaven a Alemanya com l’únic país d’Europa dins el rànquing de 10 potències econòmiques en 2050, per darrere de països com Brasil, Índia o Indonèsia.

Davant la possibilitat plantejada pels assistents al debat d’una possible independència de Catalunya que impliqués la sortida d’Europa, Jose Antonio Gallego va sentenciar que “Europa no és un club, és un sentiment”, llevant importància a aquesta hipotètica situació. Arran d’aquesta polèmica va sortir la reflexió de cercar i  treballar per una Europa pels ciutadans  i feta per les persones en comptes de l’actual Europa dels Estats en la que molts miren per ells mateixos. Jaume Jané va comentar que aquesta meta europea és possible i va descriure positivament el terme utopia dient que aquesta només és el camí per arribar a un futur.

El camí per arribar a Europa

El ponent principal del debat, José Antonio Gallego, va presentar els projectes de la seva entitat, la qual es planteja com una eina per fer el camí cap a Europa. EINSMER aposta en el seu projecte Pacte Generacional per una nova formació ocupacional que crea treball jove a la vegada que recupera per al món laboral a jubilats que poden aportar l’experiència que es necessita per l’èxit professional. Gallego va fer menció especial a Antoni Vallés, veí de la Zona Franca que va morir recentment, que era director de producció de la SEAT i va incorporar-se al projecte en els seus inicis l’any 1996.

A més, Gallego va presentar la xarxa Europe in your life que neix per ajudar a la dinamització de l’economia local i ajudar els ciutadans mitjançant la tecnologia. Un exemple, que va presentar Gallego, és l’aplicació de seguretat ciutadana  de Cornellà, disponible per smartphones que amb només un click et connecta amb els cossos policials i dóna la teva ubicació en casos d’emergència.

———-

Fotografia. Autor: Andrew Hernández.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.