Els quioscos pagaran la taxa mínima per ocupar l’espai públic

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar al ple del divendres la reducció de la quota que paguen els quioscos per l’ocupació de la via pública. Fins ara, hi havia fins a 10 quotes, segons si estaven ubicats en carrers més o menys transitats. Ara, tots pagaran el cànon mínim (1.737,11€/any),  excepte els de Passeig de Gràcia i la Rambla, que estan estipulats a part. 

La modificació suposa una rebaixa del 22% de la recaptació total que el Consistori percep ara per aquest concepte. La regidora d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha assenyalat que la mesura pretén ” dinamitzar i potenciar l’activitat dels quiosquers”, facilitant que el seu negoci prosperi.   

Pel que fa  la gestió dels ingressos per la publicitat dels estands, també hi ha canvis. Després del darrer concurs realitzat per adjudicar-ho, els quiosquers es quedaran amb el 95% dels ingressos que recapta el Consistori per aquest concepte, equivalent a 8.740 € per quiosc i any. 

A l’octubre, ja es va ampliar 30 anys més la llicència dels quiosquers i es va plantejar la possibilitat de reprendre l’activitat de quioscos tancats a través d’un nou concurs públic. Els que continuessin tancats després d’aquest concurs,  el govern municipal els traurà de la via pública. 

——

Fotografia. Autor: El Periódico. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.