Torna la trobada i exposició de labors fetes amb agulles, en la seva XII edició

IRIS VIEIROS|

Un any mes està assegurada una cita amb els retals i les costures en aquesta mítica jornada

La XII trobada i exposició de labors fetes amb agulles està tenint lloc avui als jardins dels Drets Humans. L’acte, que ha començat a les 10 del matí i s’estendrà fins a les 14 hores, compta amb més de quinze associacions participants.

Durant tota la jornada el col·lectiu de dones es reuneix per teixir i exercir les seves tasques de costura. A més, “s’ensenyen les unes a les altres les diferents tècniques per millorar el propi treball”, afirma la María Luisa Jorge, professora de Tall i Confecció i artesana de vestits tradicionals.

Mantellina elaborada per les dones de la trobada
Mantellina elaborada per les dones de la trobada / @lamarinacat

Al llarg de la trobada es dona un esmorzar a les participants i un obsequi de participació, a cortesia del districte, qui autoritza la cessió de l’espai públic perquè es pugui dur a terme l’acte anualment.

La majoria de les participants formen part d’associacions dels diferents barris de Barcelona i fins i tot vénen d’altres llocs de Catalunya, com de Berga o de Girona. Tanmateix, també hi ha moltes participants particulars que, sense formar part de cap entitat, s’animen a passar el matí entre costures i agulles.

L’origen d’aquesta trobada se situa en l’any 2002 quan un grup de dones es va animar a canviar la tradició de les reunions de ‘bolillo’ i començar a dedicar-se també a altres tècniques tèxtils, com per exemple el punt de mitja, el ganxet o la ‘lagartera’.

Dones fent 'bolillo' durant la trobada
Dones fent ‘bolillo’ durant la trobada / @lamarinacat

María Luisa creu que s’ha de fomentar aquest tipus d’actes perquè les noves generacions estan perdent l’hàbit de cosir: “avui dia les noies escassament saben posar una cremallera”. Així mateix, María Luisa considera que l’actual joventut se centra en els estudis com cap altra generació ho havia fet abans. Però, al mateix temps, opina que mai està de més seguir exercint aquestes tradicionals tasques. Bàsicament amb una finalitat: que no caiguin en l’oblit quan aquests col·lectius, que avui dia són els que les mantenen amb vida, desapareguin.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.